Illalla tv:ssä: Kuka tekee myyräntyötä CIA:ssa?

Yle

Vakoojien pariin.

Berlin Station nappaa mukaansa intensiivisellä toiminnalla jo alkuminuuteillaan. Sarja tuo mieleen Jason Bournen seikkailut, mikä ei ole yllätys, sillä agentteja vilisee tässäkin. James Bond -tyylistä drinkkien siemailua kasinoympäristössä ei sarjassa nähdä, vaan lopputulos on enemmän kallellaan vastikään kuolleen John le Carrén kuvailemaan vakoojien maailmaan.

Laatunäyttelijöillä kansoitettu Berlin Station heittää agentti Daniel Millerin (Hobitti-elokuvista tuttu Richard Armitage) lämpimästä ilmanalasta harmaankarheaan Saksaan. Ulkoisesti sen on tarkoitus näyttää agentin rutiininomaiselta siirrolta, mutta todellisuudessa Millerin tehtävä on selvittää CIA:ta kohtaan tehdyn iskun juuria. Useampi salaisissa operaatiossa toimiva henkilö on joutunut iskun vuoksi vaaraan ja syntipukki halutaan löytää vaikka väkisin. Miller ottaa tehtävän vastaan luimistellen, mutta ammattimies tekee kuitenkin, mitä ammattimieheltä odotetaan.

Suoraselkäisen päähenkilön rinnalla nähdään mm. Rhys Ifansin (Notting Hill, Snowden) tulkitsema kollega Hector, jolla paheita riittää, ja tehtäviä viileän jämäkästi agenteille jakava Valerie Edwards (Michelle Forbes, Nälkäpeli-leffasarja, True Blood). Muissa rooleissa esiintyvät veteraanitähti Richard Jenkins ja 1990-luvulla esim. rikosdraamassa Heat – ajojahti mukana ollut Ashley Judd.

Vajaan tunnin mittaisia jaksoja on luvassa Ylellä tästä maanantaista alkaen hyvä tovi, sillä Berlin Stationia on tehty kaikkiaan kolme tuotantokautta. Sarjan luoja, Ole Steinhauer, jatkaa edelleen agenttitarinoiden parissa. Hän tekee parhaillaan Amazon Studiosille vakoojatrilleriä All the Old Knives, joka sekin on roolitettu huomionarvoisilla nimillä Laurence Fishburnesta Thandie Newtoniin. Tämän luokan näyttelijät eivät yleensä lähde mukaan mihin tahansa, mikä sääntö pätee myös Berlin Stationiin.

Berlin Station Yle tv2:lla alkaen ma 14.12.20 klo 21.30, uusinnat torstai-iltaisin ja Yle Areenassa.