Illalla tv:ssä: Lapsiperheen järkyttävä kohtalo idyllisessä kylässä

Yle

Skotlantilainen rikosmysteeri alkaa.

Kirkdarrochin kylä on pittoreski, kuin postikorttiin luotu kaunis pikku paikka. Siellä ei päällisin puolin kellään ole paha mieli ja lapset kirmaavat riemuissaan pitkin teitä ja rantaa. Eräs rattoisa ilta kuitenkin päättyy liekkeihin ja savuun. Kuolleiden ystäviensä talon raunioita murheissaan tarkasteleva pariskunta yrittää ymmärtää, kuka sellaista tuhoa halusi saada aikaan.

Neliosainen Epäilyksen siemen sijoittuu Skotlantiin, josta myös sen keskeistä roolia näyttelevä David Tennant on kotoisin. Tänä vuonna valmistunut minisarja on tasalaatuinen tekele, johon on saatu entisen Doctor Who -tähden lisäksi muitakin tuttuja kasvoja: Tennantin esittämän lääkäri-isän tuttavapariskuntaa näyttelevät Good Wife -lakisarjasta tuttu Cush Jumbo ja pari vuotta sitten The Musketeers -sarjassa vaikuttanut Matthew McNulty. Järkyttävän kohtalon kokevan perheen äitinä nähdään puolestaan mm. The Crownissa näytellyt Anna Madeley.

Epäilyksen siemen itää hitaasti, sillä harkitun vähäeleisesti näytelty sarja vuorottelee takaumina nähtävien muistojen ja nykyhetken välillä maltillisella vauhdilla. Vasta toisen jakson loppupuolella alkaa olla selvää, ettei onnelliselta vaikuttaneen lapsiperheen kohtaloksi koitunut kaamea tulipalo ratkea etsimällä syyllistä vain valvontakameroiden tallenteista tai itsesyytöksistä. Maalaismaiseman rauhasta voi löytää salatun pikasuhteen, masennuksen, velkojen ja päihteiden väärinkäytön tilkkutäkin, johon useamman ihmisen henki tukahtuu.

Kuka sen teki -tarinana Epäilyksen siemen ei erikoisesti erotu massasta, mutta toisaalta sitä ei ole myöskään tehty huolimattomasti. Rikossarjojen ystävälle se tarjoaa näin ollen luotettavaa laatua, mutta ei kuitenkaan välttämättä isoja yllätyksiä.

Epäilyksen siemen Yle tv1:llä lauantaisin 8.8.20 klo 21 alkaen (uusinnat torstai-iltaisin) ja Yle Areenassa.