Illalla tv:ssä: Mainiossa Bond-leffassa on erikoinen kummallisuus – 007 ei aja autoa kertaakaan

IMDb-arvosana on 6,9.

Illalla esitetään televisiosta elokuva 007 – Elät vain kahdesti (1967).

Amerikkalainen avaruusalus on kaapattu, ja Neuvostoliittoa epäillään syylliseksi. Ydinsodan uhkan haistava brittien tiedustelupalvelu MI6 ryhtyy sovittelemaan tilannetta ja usuttaa James Bondin (Sean Connery) kaappareiden jäljille. Johtolangat vievät Japaniin, jossa Bond saa vastaansa rikollisjärjestö Spectren pelätyn johtajan Ernst Stavro Blofeldin (Donald Pleasence).

Viekkaana Spectren naisagenttina nähdään saksalainen Karin Dor, ja Bondin tarkoitusperiä edistää kuvankaunis Kissy Suzuki (Japanissa mittavan elokuvauran luonut Mie Hama). Klassikoksi kohonneen tunnuskappaleen tulkitsee Nancy Sinatra. Ohjaaja Lewis Gilbert ohjasi sittemmin myös Bond-seikkailut 007 – Rakastettuni ja 007 – Kuuraketti. Käsikirjoittaja Roald Dahl tunnetaan paremmin omintakeisena lastenkirjailijana (mm. Jali ja suklaatehdas, Kuka pelkää noitia).

James Bond ja hänen erilaiset vekottimensa kuuluvat erottamasti 007-elokuvien kuvastoon – erityisesti Bondin autot. Poikkeuksena on 007 – Elät vain kahdesti, sillä hän ei aja elokuvassa autoa lainkaan. Bondia ei myöskään nähdä Englannissa kyseisen elokuvan aikana.

Bondin ikonisimpia kulkuvälineitä lienevät sukellukseen kykenevä Lotus Esprit S1 sekä Aston Martin DB5. 007 on ajellut myös monilla muilla Aston Martin -malleilla. Kerroimme aiemmin, miksei Roger Moore ajanut omissa 007-leffoissaan koskaan Aston Martinia.

Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 05.07.2022 klo 21.00, Nelonen
  • La 09.07.2022 klo 22.00, Nelonen

Lue myös: Tietovisa: Kuinka hyvin tunnet Johnny Deppin ja hänen elokuvansa? Testaa! – Episodi.fi

YouTube video