007-tähti Roger Moore ei koskaan ajanut Aston Martinia Bond-rooleissaan – tähän on selityskin

Asekin oli erilainen.

Agentti 007:lle Aston Martin on melkeinpä sama asia kuin Batmanille Batmobiili. Roger Mooren aikakaudella James Bond ei kuitenkaan päässyt kuuluisan Aston Martinin rattiin.

Automerkistä tuli välttämätön Bondin työkalu sen jälkeen, kun se nähtiin vuoden 1964 elokuvassa Kultasormi. Tuolloin auto oli varusteltu sarjatuliasein, renkaanpuhkojin, luodinkestävin lasein, öljyansoin ja jopa heittoistuimin. Kyseisessä elokuvassa nähtiin ehkä ikonisin malli DB5.

Kun Sean Connery luovutti Bond-roolinsa eteenpäin Roger Moorelle, Aston Marton katosi kuvioista. Mooren Bond luotti urheilullisemman näköisiin autoihin. Tällä uskottiin luotavan vetoa kansainväliseen yleisöön. Lisäksi Mooren versioon haluttiin pesäeroa aiempaan, joten Aston Martin sai jäädä hetkeksi unholaan.

Mooren Bondissa oli muitakin eroja. Tuon ajan 007 poltti sikareita tupakoiden sijaan. Hänen aseenaan oli niin ikään aluksi Smith & Wesson Walther PPK:n sijaan.

Mooren Bondilla on yksi melkein yhtä ikoninen auto – Lotus Esprit S1. Se nähtiin vuonna 1977 elokuvassa 007 rakastettuni. Auto jäi mieleen etenkin siitä, kun se muuttui sukellusveneeksi. Myöhemmin Moore ajeli vielä punaisella Lotuksella elokuvassa Erittäin salainen (1981).

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut