Kaikella elokuvatavaralla et pääse rikastumaan – Oscar-palkitun elokuvan ikoninen pala rekvisiittaa keräsi vaisun potin

Kolmella Oscar-pystillä palkitun Piano-elokuvan ikoninen piano myytiin uusiseelantilaisella huutokauppasivustolla vain tuhannella Uuden-Seelannin dollarilla (n. 613€).

Nimettömänä pysynyt ostaja oli ainoa toimimattomasta pianosta tarjonnut. Soitin nähdään Jane Campionin käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan tunnetussa rantakohtauksessa. Aiemmin rekvisiitan palanen oli esillä Wellingtonin ”Wellywoodissa”, joka on saanut nimensä roolistaan maan elokuvateollisuuden keskittymänä.

Pianon pääosissa nähdään Holly Hunter, Anna Paquin, Harvey Keitel ja Sam Neill. Hunter ja Paquin palkittiin rooleistaan Oscareilla, ja Campion vei mukanaan parhaan käsikirjoituksen palkinnon – ollen myös ensimmäinen naisohjaaja, joka sai arvostetun Kultaisen palmun Cannes’n elokuvajuhlilla.

Elokuvarekvisiitilla on tapana kerätä varsin isoja summia huutokaupoissa: jättimäisiä summia on maksettu muun muassa Marilyn Monroen Kesäleski-elokuvassa käyttämästä valkoisesta mekosta (3,7 miljoonaa puntaa), James Bondin Aston Martin DB5 -autosta (2,6 miljoonaa puntaa) ja Terminator 2 -elokuvan avauskohtauksessa nähtävästä T-800-terminaattorin mallista (344000 puntaa).

Lähde: The Guardian / Mirror

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut