Illalla tv:ssä: Miten pitkälle vanhempi voi mennä lapsensa ollessa pulassa?

Jännityssarja käynnistyy.

3.3.2023 19:52

Pankkivirkailija Rowan Taylor (Amanda Abbington) elää ulospäin mukiinmenevältä näyttävää elämää. Yksinhuoltajaäidillä on kuitenkin vaikeutensa. Eräänä epäonnekkaana päivänä tilanne eskaloituu tuskaisen tukalaksi. Rowanin oma poika sotkeutuu rikollisen rahoihin, työnantaja heittäytyy häijyksi ja illan koittaessa Rowan löytää itsensä pahimmasta tilanteesta koskaan: kidnappauksen uhrina, käsittämättömissä veloissa, vailla yhtään ystävää.

Viime vuonna valmistunut brittisarja Desperate Measures jakaa aloitusjaksossaan päähenkilölleen sellaiset kortit, ettei niin huonoa kättä oikein voi pitää edes uskottavana. Amanda Abbington ja hänen Finn-poikaansa tulkitseva Jesse Cescatti-McFarlane onnistuvat kuitenkin vakuuttamaan katsojan siitä, että ainakin heillä on uskoa hahmoihinsa ja näiden tarinaan. Neliosainen kokonaisuus nojaa varsinkin Abbingtonin kykyyn kantaa äärimmäiseen hätään ajetun äidin roolia. Juonellisesti Desperate Measures on kertomus koston kierteestä, mutta vaihteeksi sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka yrittää ratkaista asiat sovittelemalla niin pitkälle kuin mahdollista.

Lempeästä päähenkilöstään huolimatta tämä Tim Dynevorin ja Michael Foottin käsikirjoittama sarja pysyy kiinnostavana ja tasaisen jännittävänä. Ohjaaja Anthony Philipson taitaa tunnelman rakentamisen. Häneltä on Suomessa esitetty aiemmin myös rauhanturvaajasarjaa Our Girl.

 

Desperate Measures AVAlla perjantaisin alkaen 3.3.23 klo 20.00, uusinna tiistaiöisin ja jaksot myös mtv.fi:ssä.

Lisää luettavaa