Illalla tv:ssä: Murhatutkija kadottaa tolkkunsa pilleripurkin äärellä

Ruotsalaisillakaan ei aina mene putkeen.

30.1.2022 20:31

Monesti poliisisarjat mättävät katsojan eteen tiukkoja käänteitä, päähenkilöiden yllättäviä onnistumisia ja muuten vain sähäkästi etenevää tutkintaa. Kylmäävä tapaus on toista maata, mikä tekee siitä omalla tavallaan kiehtovan.

Peter Wendel (Robert Gustafsson) palaa takaisin töihin pohjoismaista harmautta tulvivassa värimaailmassa. Älykäs murhatutkija on menettänyt veljensä, vaimonsa ja melkein tyttärensäkin. Nyt hänen pitäisi jälleen luotsata täysillä ratkaisemattomien tapausten tiimiä, mutta huippuosaajien sijasta Wendelin ryhmään on tarjolla juoppoa, pelkkää konttoristia ja yksi Virtanen. Eikä Wendelkään ole kovassa vedossa, ei ainakaan unohdettuaan pillerinsä.

Tuolla porukalla kuitenkin pitäisi ratkaista järkyttävä lapsenmurha, josta on jo kertaalleen tuomittu yksi mies. Kun tapahtuu uusi murha, Wendelin epäkeskoinen tiimi saa käskyn tutkia tapausta salassa, toisen tutkijatiimin taustalla. Tilanne on kaikkea muuta kuin ideaali, mutta tämä seikka on oikeastaan juuri se, mikä pitää Kylmäävän tapauksen kiinnostavuutta yllä.

Kylmäävän tapauksen ensimmäinen kausi oli toista kautta selkeälinjaisempi, monin tavoin terävämpi. Kakkoskauden viiden jakson harhailevuus ja kerronnallinen utuisuus voivat näyttäytyä sen rinnalla jopa harmillisina. Toisaalta, nämä seikat sopivat päähenkilön, eli Wendelin henkiseen tilaan. Kauden loppu näyttää, alkaako Wendelin tilanne parantua, vai onko luvassa kunnon syöksykierre.

 

Kylmäävä tapaus Yle Teema & Femillä sunnuntaisin alkaen 30.1.22 klo 21.00 ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa