Illalla tv:ssä: Mystinen henkiin herääminen

Sarjaputki alkaa.

28.12.2020 15:01

Kahdeksan jakson mittainen Hidden – Esikoinen ei taatusti tarjoa lämpöä ja valoa, vaikka onkin ruotsalaista tekoa. Filip Alexandersonin myös suomeksi käännetyn jännitysromaanin dramatisointi etenee silti vetävästi. Ripeitä käänteitä sarjalta ei kannata silti odottaa yhtä soittoa, sillä sen tahti rauhoittuu napakan alun jälkeen.

Myös fantasian keinoja kerronnassaan hyödyntävän tarinan päähenkilö on parikymppinen Jonas (August Wittgenstein, The Crown), jonka elämässä ei ole hurraamista. Nuorukainen asuu rähjäisessä kolossaan ja raataa pitkää päivää rakennustyömaalla. Työtapaturma on viedä hänen henkensä, mutta kuin ihmeen kaupalla Jonas ei kuolekaan ja kaikkoaa paikalta hämmentävästi. Mistä on kyse – onko hänellä kykyjä, joita muilla ihmisillä ei ole?

Hiddenin toinen keskeinen henkilö on raakojen murhatapausten jäljillä kulkeva Viveca Eldh (Izabella Scorupco, 007 ja kultainen silmä). Hänen ja Jonaksen tiet risteävät sarjassa ajan myötä.

Yle esittää viime vuonna valmistuneesta jännityssarjasta nyt maanantaina kolme jaksoa putkeen, ja lisää seuraa ensi viikon maanantaina, eli 4.1.21.

Hidden Yle Teema & Femillä ma 28.12.20 klo 22.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa