Illalla tv:ssä: Nämä helmat eivät jätä paljon piiloon

Espanjalaissarjassa on myös koominen puolensa.

23.7.2020 19:30

Velvet – muotitalon tarina vei muassaan vuosikymmenten taakse, vaatesuunnittelijoiden kiireiseen arkeen. Espanjan muotimaailmaa fiktiivisesti kuvannut sarja sai viimeisen tuotantokautensa vuonna 2016, mutta sen hahmot tekivät paluun heti 2017 alkaneessa Velvet Colección -sarjassa. Nyt tämä vilkas espanjalaissarja on alkamassa Yle Teema & Femillä.

Vaikka Velvet – muotitalon tarina ei olisikaan ennalta kovin tuttu, Velvet Colecciónin mukaan on helppo hypätä. Sen hahmot tulevat nopeasti tutuiksi – heistä keskeisimpiä on suurta askelta yrityksensä puitteissa ottava Ana (Paula Echevarría), jonka luomukset arveluttavat rohkeudellaan konservatiivisimpia espanjalaisia. Anan tukena häärää mm. tomera Clara (Marta Hazas). Heti aloitusjaksossa tutustutaan myös yrityksen rahoittajana toimivaan kivikasvoiseen herra Godóon (Imanol Arias), jonka perheenjäsen linkittyy salamyhkäisellä tavalla Anan enoon, Velvetille ison osan elämästään antaneeseen vanhukseen.

1960-luvulle sijoitettu sarja saattaa saippuaisuudessaan tuoda mieleen esim. niin ikään vaateteollisuusalaa sivuavan Kauniit ja rohkeat, joskin 1960-luvun svengaavin sävelin ja muoti-ilmiöin kuorrutettuna. Eikä Velvet Colecciónissa hahmoilla ole tapana jäädä tuijottelemaan kaukaisuuteen, vaan mennä eteenpäin tohinalla ja touhulla. Tästä Velvet Colección saa myös koomista virettä.

Yle esittää sarjaa iltaisin aluksi torstaista perjantaihin (uusinnat lauantaisin) ja ensi viikosta lähtien keskiviikosta perjantaihin. Ensimmäiset kaksi kautta nähdään peräkkäin tällä tavoin, mutta kolmas tuotantokausi vasta ensi vuoden puolella. Jos myös aiempi Velvet – muotitalon tarina kiinnostaa, se löytyy nyt maksullisen suoratoistopalvelun kautta, toisin sanoin Netflixistä.

Velvet Colección Yle Teema & Femillä to 23.7.20 klo 20.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa