Illalla tv:ssä: Nuo seksikkäät palomiehet letkuineen

ABC

Kiihkeää paloa palopaikalle.

Kuka nyt ei palomiehistä pitäisi? Isolla punaisella autollaan hädän hetkellä apuun rientävät vahvat miehet ja naiset kuulostavat toimenkuvansa vuoksi automaattisesti sankarillisilta. He eivät silti ole yhtä vahvasti edustettuina tv- ja elokuvaviihteessä kuin vaikkapa poliisit, mutta esim. Asema 19 (Station 19) pyrkii pitämään palomiesten mainetta yllä.

Tänään Suomessa käynnistyvä Asema 19:n uusi kausi on viime vuodelta, ja heti kättelyssä luvassa on sarjojen rajat ylittävä crossover-jakso. Sen suuntaa voi arvailla jo tuottajien Ellen Pompeo ja Shonda Rhimes nimistä. Totta kai luvassa on ihmissuhteita, pehmopornon asteelle menevää vihjailua ja tulenpalavaa kiirettä.

Palomiesten suosikkibaarin seinän läpi rysähtävä henkilöauto sysää liikkeelle dominoefektin tavoin vyöryvän ketjun. Rakennusromun keskellä taistelee myös Pompeon tähdittämästä Greyn anatomia -sarjasta tuttu hahmo, jolla on suhde Asema 19:n vakiokasvon kanssa. Crossover-hulinassa mukaan liittyy myös toinen Greyn anatomia -näyttelijä, Chandra Wilson. Hahmojen ammattiin liittyvät vaarat pitävät katsojan jännityksessä siitä, milloin on aika heittää hyvästit kenellekin.

Asema 19:n peruskauraa ovat yllättävät hälytykset, joihin vastataan myös sillä hetkellä, kun uni painaa edellisen keikan jäljiltä silmiä. Tai silloin kun kollegan kanssa on käyty sanasotaa siitä, mihin kiihkeä suhde hänen kanssaan on etenemässä. Sarjan yleistunnelma on hektinen ja kireä. Suvantovaiheet vietetään paloasemalla, baareissa ja hahmojen kodeissa, mutta niiden hetkien ei kannata odottaa toimivan rauhoittavasti.

Tämän sarjan suvantovaiheet ovat kuin liian mietoja lääkkeitä, joiden vaikutus vesittyy entisestään siksi, ettei kivunaiheuttajaa edes yritetä vältellä. Miksi yritettäisiinkään, jos ikävä asia kiinnostaa katsojia tilastollisesti paremmin kuin positiivinen? Tositoimien aikana kamera heiluu Asema 19:ssa villinä ja kuvakulmat vaihtuvat tiheällä sykkeellä, joten vaikka sarjaa ehtisi katsomaan vasta yömyöhällä, se on kuin tehty pitämään katsojansa hereillä.

 

Asema 19:n 3. kausi Herolla ma-to alkaen 15.11.21 klo 20.00, pikauusinnat samalla kanavalla keskiöisin.