Illalla tv:ssä: Nyt on todellinen sotaspektaakkeli – merelliset lentäjä-ässät tositoimissa

IMDb-arvosana on 6,7.

19.6.2024 07:30

Illan tv-viihteessä on sotaelokuva Midway (2019).

Elokuva kertoo toisesta maailmansodasta, ja se keskittyy Midwayn meritaisteluun. Yhdysvallat ja Japani ovat sodassa, kohdaten kohtalon hetkiä. Avainasemassa ovat taitavat taistelulentäjät.

Ohjaajana Roland Emmerich. Näyttelijöinä Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans, Aaron Eckhart, Nick Jonas, Mandy Moore, Dennis Quaid, Tadanobu Asano sekä Woody Harrelson.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Ehkä johtuen tarinan tosipohjaisuudesta Midway on Emmerichin hillityin ja hallituin elokuva, jossa juustoisen typerät elementit eivät pahemmin aiheuta naaman kämmenellä hakkaamista. Hillitty ja hallittu eivät silti tarkoita, etteikö Midway olisi ihan yhtä näyttävä kuin Emmerichin katastrofiklassikot Independence Daysta Day After Tomorrow’n kautta 2012:een. Ilma- ja meritaistelut ovat huikean upeita. Niiden kaoottisuus ei aiheudu nopeista leikkauksista, vaan ilma yksinkertaisesti on täynnä tulta ja rautaa, hauraita ihmisiä peltikuorien sisällä niiden keskellä. Ne saavat haukkomaan henkeä, vaikka greenscreen-efektit paikoin muuten hieman irvistävät saumoistaan.”

Vinkiksi kerrottakoon, että jos tämä elokuva kiehtoo, kannattaa katsoa myös vanhempi loistoleffa Tora! Tora! Tora! (1970). Se on niin ikään huima sotaelokuva, mutta se keskittyy Pearl Harborin yllätyshyökkäykseen. Sitä ei ole tällä hetkellä suoratoistossa, mutta sen voi vuokrata useammastakin verkkopalvelusta.

Midway on katsottavana myös kirjastojen suoratoistopalvelu Cineastissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 19.6.2024 klo 21.00, Hero
  • Ma 1.7.2024 klo 00.05, Nelonen

Lue myös: Ihmissyöjäksi vihjattu Hollywood-hurmuri palasi julkisuuteen ja kiisti rikokset: ”Egoni kuoli, urani kuoli” – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia