Illalla tv:ssä: Nyt on varsinainen sotaspektaakkeli – lentäjä-ässät vauhdissa

IMDb-arvosana on 6,7.

13.4.2024 05:00

Illan tv-tarjonnasta löytyy sotaelokuva Midway (2019).

Elokuva sijoittuu toisen maailmansotaan, Midwayn meritaisteluun. Yhdysvallat ja Japani ovat keskenään sodassa, ja heillä on edessään ratkaisun hetket.

Ohjaajana Roland Emmerich. Näyttelijöinä Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans, Aaron Eckhart, Nick Jonas, Mandy Moore, Dennis Quaid, Tadanobu Asano sekä Woody Harrelson.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Ehkä johtuen tarinan tosipohjaisuudesta Midway on Emmerichin hillityin ja hallituin elokuva, jossa juustoisen typerät elementit eivät pahemmin aiheuta naaman kämmenellä hakkaamista. Hillitty ja hallittu eivät silti tarkoita, etteikö Midway olisi ihan yhtä näyttävä kuin Emmerichin katastrofiklassikot Independence Daysta Day After Tomorrow’n kautta 2012:een. Ilma- ja meritaistelut ovat huikean upeita. Niiden kaoottisuus ei aiheudu nopeista leikkauksista, vaan ilma yksinkertaisesti on täynnä tulta ja rautaa, hauraita ihmisiä peltikuorien sisällä niiden keskellä. Ne saavat haukkomaan henkeä, vaikka greenscreen-efektit paikoin muuten hieman irvistävät saumoistaan.”

Erikoisena yksityiskohtana noin kuukautta ennen ensi-iltaa merestä löytyi japanilaisten lentotukialusten Akagin ja Kagan hylyt. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 13.04.2024 klo 21.00, Jim

Lue myös: Tältä 44 täyttänyt Katee Sackhoff näyttää nyt – teki hauskan vertauksen Galactican ja Star Warsin välillä – Episodi.fi

Lisää luettavaa