Illalla tv:ssä: Odotettu vuoden 2018 toimintaseikkailu yllätti keskinkertaisuudellaan – teki myös karmivat tappiot

IMDb-arvosana on 6,1.

2.3.2024 05:30

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Mortal Engines (2018).

Tarinassa tutustutaan erikoiseen, post-apokalyptiseen maailmaan, jossa kaupungeilla on kyky liikkua. Suurena ilkimyksenä toimii kaiken nielevä Lontoo, jota kapinallisystävät vastustavat.

Elokuvan piti olla parempi, olihan sitä tekemässä Fran WalshPhilippa Boyens ja Peter Jackson. He toimivat käsikirjoittajina, ja Walsh sekä Jackson olivat niin ikään tuottamassa elokuvaa – lopputulos jää silti kahden tähden kyhäelmäksi.

Leffa ei kuitenkaan ole niin tyrmäävän huono kuin mitä yksi kaikkien aikojen huonoimmista lippukassatuloksista antaisi ymmärtää. Vaikka Mortal Engines on yksi kaikkien aikojen tappiollisimmista elokuvista, se jaksaa viihdyttää yhden katsomiskerran.

Episodin kahden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Mitään tapahtumista, paikoista tai henkilöistä ei taustoiteta tai motivoida kunnolla, joten katsojakaan ei tiedä kenen puolesta ja minkä vuoksi pitäisi jännittää muuta kuin efektitoiminnan kliseiden kautta. Kaikista aidoista tunteista puhdistettu käsikirjoitus voisi olla esiteinin seikkailukertomuksesta: ”Sitten nää rakastuis. Ja sitten tää niinku lakkais vihaamasta tätä. Ja sitten tää vaikka räjähtäis.”

Ohjaus Christian Rivers. Pääosissa Hera Hilmar, Robert Sheehan ja Hugo Weaving.

Elokuva on myös HBO Maxissa, Prime Videossa, Ruutu Plussassa ja Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 02.03.2024 klo 21.00, Kutonen
  • Pe 08.03.2024 klo 23.15, Kutonen

Lue myös: SkyShowtimessa alkoi uusi megatähtien toimintasarja – vaikuttaa lupaavalta – Episodi.fi

Lisää luettavaa