Illalla tv:ssä: Onko tässä kaikkien aikojen paras lännenelokuva? Näyttelijä oli kuolla elokuvassa kahdesti

IMDb-arvosana on 8,8.

Illan tv-tarjonnassa on Sergio Leonen ohjaama klassikko Hyvät, pahat ja rumat (1966). Elokuvan pääosissa nähdään Clint Eastwood. Mukana on myös Lee Van Cleef ja Eli Wallach.

Klassisessa, peräti 161 minuuttia kestävässä tarinassa kolmea miestä kiinnostaa 200 000 dollarin arvoinen kultasaalis. Monivaiheisessa elokuvassa miehet päätyvät tekemään enemmän tai vähemmän yhteistyötä keskenään, mutta kaikki ei tietysti mene putkeen.

Tucoa esittävä Eli Wallach oli kuvauksissa kahdesti lähellä kuolemaa. Kun hän makasi junakohtauksessa tien pientareella, junan porras olisi vienyt häneltä pään, mikäli hän olisi nostanut katsettaan. Toisessa tapauksessa hevonen vauhkoontui laukauksen vuoksi. Se juoksi tämän jälkeen puolitoista kilometriä karkuun selässään Wallach – jolla oli kädet selän taakse sidottuna. Elokuva ei aluksi saanut kummoista vastaanottoa, mutta on myöhemmin kohonnut klassikoksi.

Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 17.07.2022 klo 21.00, Nelonen
  • Ti 19.07.2022 klo 21.00, Hero

Lue myös: Nyt HBO Maxissa: Clint Eastwood sortuu rikoksen poluille – toinen Hollywood-tähti halusi ehdoitta roolin Eastwoodin vuoksi – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: IMDb