Illalla tv:ssä: Oscar-palkittua neljän tähden laatuviihdettä – dramaattisia käänteitä ja uutta suuntaa elämälle

IMDb-arvosana on 7,3.

21.1.2024 08:30

Illan parhaita elokuvia on draamakomedia The Descendants (2011).

Tarina kertoo keski-ikäisestä Mattista, jonka kohtalona on päätyä yksinhuoltajaksi vaimon onnettomuuden jälkeen. Vaimo on koomassa, ja Mattin täytyy selvitä kahden tyttärensä kanssa.

Lisädraamaa syntyy, kun vaimo paljastuu pettäjäksi. Matt yrittää löytää uuden suunnan elämälleen vastoinkäymisistä huolimatta.

Pääosissa nähdään George Clooney, Shailene Woodley ja Amara Miller. Ohjaajana toimii Alexander Payne, jonka meriitteihin kuuluu upea leffa Sideways (2004).

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Payne vierittää elokuvaa eteenpäin varmalla otteella. Mattin ja Alexandran suhde asettuu keskiöön, kun käy ilmi, että tyttö tietää äidistään jotakin, mikä ei ole Mattin korville tarkoitettu. Salaisuuden paljastuttua isä lentää jälkikasvunsa kanssa viereiselle saarelle ja ryhtyy vakoilemaan paikallista kiinteistömogulia, Brian Speeriä (Matthew Lillard). Tällä kun on yhteinen historia perheen äidin kanssa.

Pääjuonen varrella The Descendants pohtii paljon sitä, mitä me jätämme jälkipolvillemme. Matt on parhaillaan valmistelemassa kauppaa, jossa hänen sukunsa vuosisadat omistama rantakaistale on määrä kaupata paikalliselle matkailuyrittäjälle. Kyse on ehkä halusta siirtyä eteenpäin, tai vain tarpeesta varmistaa oma tulevaisuus. Joskus menneeseen kannattaa kuitenkin tarrata kiinni.”

The Descendants voitti Oscar-palkinnon parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta. Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 21.01.2024 klo 21.00, STAR Channel
  • Ti 23.01.2024 klo 22.00, STAR Channel
  • La 27.01.2024 klo 00.15, STAR Channel
  • Su 28.01.2024 klo 03.35, STAR Channel

Lue myös: Tietovisa, osa 8: Sujuuko sinulta elokuvamaailman yleistieto? Testaa! – Episodi.fi

Lisää luettavaa