Illalla tv:ssä: Peniskuvia piirtelevä toimittajanainen totuuden jäljillä

Salaisuudet nousevat päivänvaloon uudessa ruotsalaisdraamassa.

7.6.2020 18:01

Heti aluksi Sokaistuneet esittää lähes viisi minuuttia itseään laittavia ihmisiä. Tällainen kuvasto saattaa herättää kysymyksen: onko tämä oikeasti draamasarja, vai jonkinlaista jatkumoa Youtuben meikkausvideoille? Alkuminuuttien jälkeen päästään kuitenkin jo melko nopeasti itse asiaan, eli siihen, mihin sarjan alkuperäinen, vauhtisokeutta tarkoittava nimi viittaa.

Jo toisessa jaksossaan myös Suomen mainitseva Sokaistuneet kertoo nuoresta ja nälkäisestä taloustoimittaja Bea Farkasista, jolla on salasuhde pankkipomo Roothin kanssa. Roothin johtama ST Banken tekee kovaa tulosta ja paistattelee mairittelevissa otsikoissa, mutta kiihkeää suhdettaan peittelevä Bea päättää kirjoittaa pankista silti toisin. Tällöin hän tulee löytäneeksi johtolankoja, joiden päässä häämöttää katastrofaalisen ruma totuus.

Sarjan harvinaisen seksikästä pankin johtomies Roothia näyttelee myös Netflixin Narcosin vakiokalustoon kuulunut Matias Varela. Puhelinkeskustelujensa aikana tuhmia kuvia piirtelevän Bean roolissa on vaiheeksi vaaleahiuksisena näyttäytyvä Julia Ragnarsson. Hän on tuttu myös kauhuhitti Midsommarista ja Nousuvesi-sarjasta. Kahdeksanosainen sarja ova valmistunut viime vuonna.

Sokaistuneet Yle Teema & Femillä sunnuntaisin alkaen 7.6.20 klo 21.00 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa