Illalla tv:ssä: Pystyykö klassikkoleffan playboy muuttamaan tapansa? Ainakin sitä ennen miehen täytyy kuolla

IMDb-arvosana on 7,0.

29.2.2024 12:30

Illalla voi katsella televisiosta romanttisen draaman Lääkärin omatunto (1954).

Bob Merrick on rikas ja röyhkeä playboy, ja hänen typeryytensä vuoksi tohtori Wayne Phillips menettää henkensä veneonnettomuudessa. Sitten koittaa muutoksen tuulet, kun Helen Phillipsin ja Merrickin tiet kohtaavat.

Ohjaajana toimii melodraaman spesialisti Douglas Sirk. Näyttelijöinä Rock Hudson ja Jane Wyman, joka sai elokuvasta Oscar-ehdokkuuden. Leffa kuuluu Sirkin ohjaamiin melodraamoihin, mutta hän on ohjannut myös komedioita, westernejä ja sotaelokuvia.

Elokuva oli Rock Hudsonin varhainen pääosarooli, ja Jane Wymanin mukaan hän oli hyvin hermostunut. Joitakin hänen kohtauksiaan jouduttiin kuvaamaan kolmekymmentä tai neljäkymmentä kertaa uudelleen, mutta Wyman ei sanonut sanaakaan.

Vuosia myöhemmin Hudson väitetysti törmäsi juhlissa Wymaniin ja sanoi: ”Olit kiltti minulle, vaikkei sinun olisi tarvinnut olla, ja haluan sinun tietävän, että siitä hyvästä kiitän ja rakastan sinua.”

Elokuva on myös Yle Areenassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 29.02.2024 klo 23.05, Yle Teema & Fem

Lue myös: Dyynin Rebecca Ferguson kieltäytyi työskentelystä A-listan tähden kanssa – raivosi ja haukkui kyyneliin saakka – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia