Illalla tv:ssä: Tähtinäyttelijä sai ahneuskohtauksen ja menetti roolin – scifileffan idea hautui 15 vuotta

IMDb-arvosana 5,2.

20.2.2024 04:30

Illan tv-tarjonnassa on scifi-viihteen ystäville elokuva Independence Day: Uusi uhka (2016). Se on menestyneen Independence Day – Maailmojen sota (1996) -elokuvan jatko-osa.

Jatko-osa ei pääse ykkösosan tasolle, mutta sen kyllä katsoo ainakin kerran. Edellisestä kerrasta oppineena, Maapallon asukkailla on nyt puolustuslinja, jos avaruusörvelöt päättävät palata takaisin. Tuleva hyökkääjä on valitettavasti erittäin vahva, joka aiheuttaa pulmia suunnitelmiin.

Leffassa näyttelee myös Brent Spiner, joka tunnetaan Star Trekien hahmosta Data.

Will Smithin oli tarkoitus palata rooliinsa hävittäjälentäjänä, mutta Fox ei suostunut tähden huimaan palkkavaatimukseen. Smith halusi kahdesta jatko-osasta yhteensä 50 miljoonaa dollaria. Sen sijaan ensimmäisen osan Jeff Goldblum ja Bill Pullman palasivat takaisin.

Pian ensimmäisen elokuvan menestyksen jälkeen 20th Century Fox maksoi Dean Devlinille suuren summan rahaa käsikirjoituksesta jatko-osaa varten. Käsikirjoituksen valmistumisen jälkeen Devlin ei kuitenkaan luovuttanut sitä, vaan antoi rahat takaisin studiolle, koska hänen mielestään tarina ei vastannut ensimmäisen elokuvan tasoa.

Vasta noin 15 vuotta myöhemmin Devlin tapasi Roland Emmerichin, ja jatko-osa sai alkunsa. Kaksikko oli tuolloin mielestään keksinyt tarpeeksi hyvän tarinan jatko-osaa varten.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 20.02.2024 klo 22.55, STAR Channel
  • La 24.02.2024 klo 00.00, STAR Channel
  • Su 25.02.2024 klo 03.15, STAR Channel

Lue myös: Nyt Prime Videossa: Yksi rankimpia sotaleffoja – veteraanit suhtautuivat raakuuteen ja realismiin myönteisesti – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia