Illalla tv:ssä: Tappoiko ex-kiekkoilija vaimonsa sittenkin?

Uusi kausi kotimaista rikosdraamaa.

1.1.2023 20:55

Murha ei tunnetusti vanhene rikoksena koskaan. Kertaalleen syyttömäksi todetun miehen, ex-jääkiekkoilija Toni Kajanteen (Mikko Nousiainen), niskaan kaatuu uusia raskauttavia todisteita, kun hänen Olympia-toivovaimonsa (Wenla Reimaluoto) järkyttävästä kuolemasta on jo vuosia. Sitten Kajanne katoaa kuin ilmaan. Piileskeleekö hän, vai onko kyse jostakin muusta, sillä Pohjois-Suomen maisemiin puksuttaneen junan kyydistä löytyy vainaja, joka saattaa liittyä useampaan hämärään tapaukseen.

Rikosjännäri Ivalon toisessa tuotantokaudessa näkyy jälleen kansainvälistä väriä ja kokemuksen tuomaa osaamista. Iina Kuustosen vahvasti tulkitsema Nina Kautsalo saa tällä kaudella uuden työparin venäläisestä Victorista (Maxim Busel). Mm. Saksasta tulleen rahoituksen voimin on jälleen kyetty tekemään näyttävää tv-viihdettä, jossa talviajan maisemien kylmä harmaus luo asiaankuuluvan ankaraa tunnelmaa.

Sarjan käsikirjoittajilta voi pitää kiinnostavana vetona sitä, että ensimmäisestä kaudesta poiketen toinen kausi alkaa hitaasti lämmeten. Katsojan iholle puskeva suuri rikosskandaali näyttää puuttuvan, mutta kuuden jakson aikana ehtii tapahtua lopulta paljon.

Kautsalo on päätynyt edellisen kauden jälkeen hiukan kuin tuuliajolle. Vaikka hän on edelleen poliisi, tasapainoilu perhesuhteiden ja kiinnostavien työtehtävien välillä on käydä Kautsalon kaltaiselle suorittajatyypille raskaaksi. Kivikasvoinen Victor taas vaikuttaa heti ensi silmäyksellä kaverilta, jonka suusta ei välttämättä kuule koko totuutta. Suomen ja Venäjän viranomaisten välille viritelty yhteisoperaatio näyttäytyy ensin turhanpäiväisenä pyörittelynä, mutta kauden loppua kohden käänteitä lyödään katsojan eteen yhä tiheämmin ja jännitys nousee.

 

Ivalon toinen tuotantokausi Yle tv1:llä sunnuntaisin alkaen 1.1.23 klo 21.05, uusinnat maanantai-iltaisin samalla kanavalla ja molemmat kaudet myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa