Illalla tv:ssä: Toimintaleffojen kärkikastiin kuuluva helmi – päätähti haukkui silti rumasti käsikirjoittajan

IMDb-arvosana 8,0.

15.5.2024 06:00

Illan tv-viihteesssä on toimintaelokuva Medusan sinetti (2007).

Katsoja pääsee seuraamaan jälleen Jason Bournen edesottamuksia, kun hän matkustaa maailmalla ja yrittää selvittää menneisyytensä mysteerejä – samalla kun hänen kannoillaan on keskustiedustelupalvelu CIA.

Medusan sinetti voitti kolme Oscar-palkintoa ja toi Matt Damonille valtavat tienestit. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Damon olisi ollut alkuun innoissaan elokuvasta.

Näyttelijä kritisoi aikoinaan kovasti käsikirjoitusta. Damon on itse taitava käsikirjoittaja, joten ei ole ihme, että hän saattaa painaa kritiikkinappulaa tarvittaessa.

– En syytä Tonya (Gilroy) ottamisesta laivalastillista rahaa sen käsikirjoituksen kirjoittamisesta. Mutta se vain oli lukemiskelvoton. Ajattelin, että tämä päättää urani.

– Olisin voinut laittaa sen kässärin eBayhin ja se olisi ollut leikin loppu kaverille. Se on kauhea. Se on todella hävettävä. Hän käytännössä otti rahat ja lähti, Damon vuodatti aikoinaan CQ-lehdelle.

Gilroy oli tuolloin kiireinen Michael Clayton -leffan ohjaamisen kanssa ja hän teki Medusan sinettiä varten vain luonnoksen. Useimpien mielestä Medusan sinetti lienee kuitenkin parempi elokuva kuin esimerkiksi Jason Bourne. Damonin kommentit katkaisivat hänen ja Gilroyn välit. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 15.05.2024 klo 23.20, MTV Sub

Lue myös: Huh! Nyt alkoi loistava scifi-sarja Apple TV Plussalla – huippunäyttelijöitä ja kvanttimaailmaa – Episodi.fi

Lähde: The Telegraph

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia