Illalla tv:ssä: Tuntematon tappaja ajaa suurkaupungin asukkaat varpailleen

Palaako järkyttävä menneisyys kolkuttelemaan tutkijakonkarin oveen?

25.9.2021 21:50

Viime aikojen listahitit rytmittävät miljoonakaupungin tiivistä elämänmenoa. Niiden läpi kuuluu kuitenkin ikävämpiä ääniä; suurtehokiväärin vaimennetut laukaukset kaatavat joukon ihmisiä. Melbournen poliisilla ei ole muuta johtolankaa kuin lista iskuissa käytetyn aseen kaltaisia kiväärejä omistavista henkilöistä.

Oikeuspsykiatrian asiantuntija Jane Halifax (Rebecca Gibney) voisi olla tapausta tutkivan Tom Saracen (Anthony LaPaglia) pelastusrengas jutussa, kun ratkaisu näyttää hukkuvan näkyvistä. Näiden kahden konkarin keskinäinen dynamiikka on kuitenkin hukassa, mistä Tom saa kiittää vain itseään. Alkuun Jane kieltäytyykin vanhan työtoverin pyynnöstä osallistua tutkintaan, mutta äkkiä sarjamurhaaja ottaa Janen perheen kohteekseen. On hänen tarkoituksensa pelotella tai tuoda viestiä Janen menneisyydestä, Tom saa lopulta tutkintaan apua kaipaamaltaan taholta.

Viime vuonna valmistunut Melbournen sarjamurhaaja (Halifax: Retribution) on yhtäältä melko perinteinen jännityssarja kulman takaa yllättävine käänteineen ja työhönsä rikosten parissa asiankuuluvalla vakavuudella suhtautuvine hahmoineen. Toisaalta se tarjoaa myös positiivisia yllätyksiä: Australiasta Suomen rantautuneet sarjat ovat yleensä näyttäneet amerikkalais- ja englantilaisserkkujaan kotikutoisemmilta. Melbournen sarjamurhaajassa puitteet ovat kuitenkin isolla rahalla järjestetyt, käsikirjoitus hiotumpi ja näyttelijäkaartiin on saatu mm. Ilman johtolankaa -sarjasta ja lukuisista elokuvista tuttu Anthony LaPagilia.

Tämä kahdeksanosainen sarja toimii omillaan, mutta halutessaan katsoja voi metsästää vielä sen jatkeeksi vuodesta 1994 vuoteen 2001 tuotetun Halifax f.p. -sarjan. Sen kautta pääsee seuraamaan Rebecca Gibneyn näyttelemän tohtori Halifaxin aiempia rikostutkimuksia.

 

Melbournen sarjamurhaaja Yle tv1:llä lauantaisin alkaen 25.9.21 klo 22.25 ja kaikki jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa