Illalla tv:ssä: Tuore ruumis rikospaikalla – löytääkö koira syyllisen?

Klassikkosarjan lämmitelty versio.

22.9.2022 16:01

Ensin oli Rin Tin Tin, sitten Lassie, lopulta Benji ja monet muut mukavat karvaturrit. Rin Tin Tinin jäljissä 1990-luvulla ruutuihin tassutellut Poliisikoira Rex (Kommissar Rex) hurmasi katsojia edellisten tapaan pitkään – kymmenkunta vuotta. Hudson & Rex lämmittelee vanhaa ideaa, sillä se perustuu juuri tuohon alkujaan itävaltalaiseen suosikkisarjaan saksanpaimenkoirasta ja poliisista.

Kanadasta Maikkarin ohjelmistoon hankittu rikossarja esitetään iltaohjelmistossa, mutta kädenlämpöisyydessään ja löysyydessään se sopisi yhtä hyvin iltapäiväohjelmistoon. John Reardonin (Scary Movie 4) tulkitsema rikosetsivä Charlie Hudson on se Risto Reipas, joka kulkee kaikkialle liki ihmismäisen nokkeluuden ja tilannetajun omaavan virkakoira Rexin kanssa. Hän on järjestyksessä Rexin toinen partneri, jolle koiran tarkka kuulo ja vainu tuovat joka jaksossa apua aina uuden tapauksen selvittämisessä.

Tänä vuonna jo kohti viidettä kauttaan käyvä sarja on sisällöltään kuin jonkin satavuotiaan tehtaan perustuote, limppu, sukka tai pehmonalle, jonka kuluttaja arvaa jo valmiiksi olevan tietynlainen, eikä siltä siksi vaadita enempää. Se täyttää tarpeet sellaisena kuin se on. Hudson & Rexin kohdalla tosin soisi, että jo näin monien vuosien jälkeen tekijöillä olisi ollut uskallusta vaikkapa antaa koiran olla koiramaisempi, ja jättää pois päälle liimatun oloiset haukahdukset ja lähikuvat koiran inhimillistetyistä reaktiosta.

AVAlla nyt käynnissä oleva kausi on sarjan ensimmäinen. Illan jakson rikos osuu lähelle Hudsonin kollegaa, sillä tämän entinen puoliso havahtuu huuruisista unistaan läheltä tuoretta ruumista. Ensisijaisen epäillyn syyllisyys ei ole kuitenkaan niin varmaa kuin aluksi näyttää. Jakso uusitaan heti yöllä.

 

Hudson & Rex AVAlla ti, ke ja to klo 20.00, toinen kausi 5.10.22 alkaen ja jaksot myös mtv.fi:ssä.

Lisää luettavaa