Illalla tv:ssä: Tuttuja naamoja, mutta missä olet nähnyt nämä näyttelijät ennen?

Palkittu komediasarja Schitt’s Creek ilahduttaa myös näyttelijäkaartinsa takia.

17.3.2021 15:59

Kuten jo eilen kerroimme, Emmy- ja Golde Globe -palkintoja kerännyt Schitt’s Creek nähdään tästä illasta eteenpäin Suomen ns. ilmaiskanavien puolella. Upporikkaasta äkkiköyhäksi päätyvän Rosen perheen ponnistelut takaisin piireihin ovat koomisia, mutta herättävät myös sympatiaa. Schitt’s Creekin hahmogalleriassa on monia tuttuja kasvoja, joiden kohdalla voi askarruttaa, missä ne on nähnyt aiemmin. Tässä vastauksia.

Isäukko Johnny Rosen roolia tulkitsee koomikkolegenda Eugene Levy. Yhdessä poikansa Dan Levyn kanssa Schitt’s Creekiä kirjoittaneelle legendalle isähahmon omaksuminen on ilmeisen tuttua kameran molemmin puolin. Ysärikomediassa American Pie ja sen lukuisissa jatko-osissa hän on äimistellyt nuorison edesottamuksia Jimin (Jason Biggs) isä Noahina. Eugene Levy on nähty myös Steve Martinin Morsiamen isä -komedioissa, merenneitofantasia Splashin (1984) sivuosassa ja Tyler Perry -komediassa Madea’s Witness Protection.

Peruukkejaan rakastavaa matriarkka Moira Rosea näyttelevä Catherine O’Hara teki yhteistyötä Eugene Levyn kanssa myös komedioissa Best in Show (2000) ja Hei me folkataan (2003). Viime vuosina hänet on saattanut bongata Dr. Orwellina Netflix-sarjasta Lemony Snicket ja surkeiden sattumusten sarja. O’Hara on nähty aiemmin äitihahmona Yksin kotona -elokuvissa, joissa hän onnistui kadottamaan pikku Kevinin (Macaulay Culkin). Tätä omituisempana äitinä hän oli Tim Burtonin alku-uran kauhukomediassa Beetlejuice (1988).

Dan Levy ja Annie Murphy näyttelevät Rosen hemmoteltuja lapsia, joille pakollinen muutto takahikiälle on yhtä shokkia. Dan Levy on ehtinyt piipahtaa myös mm. Moderni perhe -sarjan sivuosassa. Annie Murphyn olet saattanut nähdä esim. TV5:llä pyörineissä Nuoret poliisit– tai Tarkka-ampujat -sarjoissa.

Motellinrähjää, jossa Rosen perhe aloittaa uutta elämäänsä, pitää pystyssä Stevie, jonka roolissa nähdään Emiliy Hampshire. Jos Hampshiren intensiivinen katse nostattaa sinussa outoja väristyksiä, olet ehkä seurannut joitakin vuosia sitten Kutosella esitettyä sarjaa 12 apinaa. Samannimiseen tieteisleffaan perustuvassa aikamatkustustarinassa hänellä oli rooli enneuniensa takia mielisairaalaan passitettuna Jenniferinä.

Pienen ja tervetulokylttiään myöten omalaatuisen Schitt’s Creekin nahjusmainen pormestari on liki sadasta elokuva- ja tv-roolista tuttu Chris Elliott. Elliottin persoonallisen virneen olet ehkä nähnyt Bill Murray -klassikossa Päiväni murmelina tai toisessa ysärikomediassa Sekaisin Marista. Pidempiaikaisia tv-sarjarooleja Elliott on tehnyt mm. Kaikki rakastavat Raymondia -tilannekomedian nörttinä Peterinä ja Ensisilmäyksellä-sarjan eli How I Met Your Motherin Lily-tytön vieraantuneena isänä.

 

Schitt’s Creek Subilla ke 17.3.21 klo 21 alkaen (kolmen 30 min jakson putkessa), uusinnat samalla kanavalla to öisin ja la iltapäivisin. Katsottavissa myös mtv.fi:ssä.

Lisää luettavaa