Illalla tv:ssä: Työpaikka, josta ei raastavuutta ja kuumuutta puutu

Katsojakin saattaa hengästyä.

20.3.2024 21:46

Ravintolan keittiössä padat hohkaavat kuumina, käsiä on tuskin riittävästi, mutta salin puolella täyttä. Perinteisiin englantilaisiin makuihin uskova Carly (Vinette Robinson) yrittää pitää tiiminsä kasassa, vaikka miehitys on vajaa. Kun täydennystä viimein tulee, uusi kaveri onkin työhistoriaansa kaunistellut tohelo. Tällä ryhmällä pitäisi hurmata parhaassa pöydässä istuva sijoittajajoukko, mutta kohta keittiö on kirjaimellisesti tulessa. Ei ihme, että edellinen tiimin johtaja makaa kotonaan kalsarikännitunnelmissa.

Stephen Grahamin tähdittämän ja huikeasti kuvatun Boiling Point -elokuvan tarinaa jatkava sarja asettaa ravintola-alan työntekijät samankaltaiseen pyöritykseen kuin monet pelastusalan työntekijöistä kertovat sarjat ja elokuvat. Kiire painaa päälle, mutta ruokalajin koostaminen on kuin vaikea leikkaus tai hallitsemattomasti etenevä tulipalo ja tehtävä pitää sen hankaluudesta huolimatta suorittaa, jotta päivä olisi pelastettu.

Boiling Point puhuttelee ehkä parhaiten huippusarja Bearin ystäviä. Vaikka britit ehtivät kuvaamaan hektistä ja raastavaa ravintola-arkea ennen Bearia – Boiling Point -elokuvaa edeltänyt lyhytelokuva valmistui jo kolme vuotta ennen Bearin ensimmäistä tuotantokautta, eli 2019 – Boiling Point on jäänyt sitä tuntemattomammaksi. Elokuvasta poiketen tämä sarja keskittyy pääasiassa muihin hahmoihin kuin Grahamin tulkitsemaan Andyyn. Ratkaisu toimii, sillä muille hahmoille jää nyt enemmän tilaa. Mukaan mahtuu myös uusia kasvoja.

Alkuperäisen elokuvan käsikirjoittajatiimiin kuulunut James Cummings on sarjan luoja. Lyhtyelokuva ja elokuva syntyivät yhdessä 12 vuotta alalla toimineen keittiömestarin kanssa. Alan ammattilaisen vaikutus näkyy myös sarjasta. Yle tarjoaa sekä elokuvan että sarjan nähtäväksi Yle Areenassa.

 

Boiling Point – kiehumispisteessä Yle tv1:llä keskiviikkoisin alkaen 20.3.24 klo 22.00 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa