Illalla tv:ssä: Tytär jäljittää äitinsä murhaajaa

Skotlantilainen rikosmysteeri selvitettävänä.

9.1.2021 21:29

Nuori nainen marssii sisään toimistoon sen näköisenä, että jokin on ravisuttanut häntä suuresti. Hän ilmoittaa hallussaan olevan materiaalia, jolla todistaa henkirikoksen. Traces – Jäljet saa tällaisen alun myötä odotukset nousemaan korkealle.

Uusi mysteerisarja esittelee kuolinsyyntutkijoiden toimintaa. Aiheen luulisi tulleen rutistetuksi kuiviin vuosikausien mittaan eri C.S.I.-sarjojen myötä, mutta Traces – Jäljet tarjoaa silti siihen uutta tulokulmaa. Nyt ei olla Yhdysvalloissa, vaan Skotlannissa, missä tavat ja kulttuuri ovat vivahteikkaasti erilaisia kuin myös paikallisten aksentti. Sarjan tekijäjoukkokin on toinen.

Traces – Jäljet -sarjan keskiössä on Emma (Molly Windsor), joka oikeuskemian kurssillaan törmää hämmentävän tutunoloiseen rikostapaukseen. Kurssin esimerkkitapaus on kaikin puolin kuin toisintoa hänen kadonneen äitinsä, Marien, tapauksesta. Opettajat yrittävät vakuutella, että yhtymäkohdat ovat sattumaa, mutta Emma ei tähän usko. Järkytyksen jälkeen hän löytää kuitenkin itsensä etsimästä itse vastauksia vuosia vanhaan mysteeriin – vaikka häntä vannotetaan lopettamaan.

Rikoksen henkilökohtaisuus tuo kuusiosaiseen sarjaan oman kiehtovan lisänsä. Samankaltaista keinoa on kokeiltu onnistuneesti aiemmin mm. pohjoismaisessa Nousuvesi-sarjassa. Siinä aloitteleva rikostutkija Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) päätyi niin ikään penkomaan mystisesti kuolleen naisen tapausta.

 

Traces – Jäljet Yle tv1:llä la 9.1.21 klo 21.55 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa