Illalla tv:ssä: Unelmaperheen totaalinen hajoaminen

Raadollinen tarina.

23.9.2022 15:33

Se hetki oli kuin valokuvasta perhealbumissa: Rakastavat vanhemmat ja heidän kaksi tervettä lastaan kylki kyljessä. Jokaisella heistä oli ilme, joka viestii onnesta ja turvallisesta olosta. Mikäpä siinä olla, kun on hyvä vointi, iso ja kaunis koti, ystäviä ja vakaa toimeentulo.

Perheenäiti Fille tämä oli ihanaa totta. Varastetun elämän (Our House) päähenkilö saa kuitenkin jo tuoreen sarjan ensimmäisessä jaksossa tuta karvasta totuutta. Työmatkaltaan kotiin palaava Fi löytää kaikkein pyhimpänsä täynnä vieraiden ihmisten tavaroita. Onko hänen kotiinsa murtauduttu? Missä perheen lapset ovat? Entä puoliso? Naapurin rouva on yhtä äimistynyt kuin hän – Fin koti on myyty ja koko omaisuus viety, eikä poliisi katso voivansa asialle mitään.

Brittiläisen ITV:n tuottama jännitystarina keritään auki neljän jakson aikana. Käännösnimi hämää, sillä tämä Varastettu elämä ei ole millään tavoin sidoksissa esim. vääriä valintoja tehneen asianajajan kriisiä pyörittelevään Douglas Kennedyn romaaniin tai kidnappauksen uhriksi päätyneen Jaycee Dugardin tositarinaan. Toisaalta alkuperäisen nimen takia sarjaa voi kuvitella sisällöltään iloiseksi kuin brittibändi Madnessin renkutusta 1980-luvulta. Enempää katsoja ei voisi harhautua, ellei ole lukenut bestseller-kirjailija Louise Candlishin alkuperäisteosta.

Tuppence Middletonin näyttelemä Fi (The Imitation Game) ja Martin Compstonin (Line of Duty) Bram kokevat sarjassa niin brutaalin käsittelyn, ettei Instagram-virran sisustuskuvista ja aurinkoisista hymyistä nauttiva katsoja voine kuin hytistä kauhusta sen nähdessään. Samalla sarja on kuitenkin sen verran lähellä tavallisen ihmisen arkea, että sitä katsoessaan voi pohtia, kuinka itse toimisi Fin tai Bramin tilanteessa.

 

Varastettu elämä Yle tv1:llä perjantaisin alkaen 23.9.22 klo 22.00 ja kaikki jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa