Illalla tv:ssä: Vaginakuvia välitunneilla ja seksuaalipositiivisuutta perhepäivällisillä

Mossit tavataan maanantai-iltaisin.

9.5.2022 21:00

Lapsille on Paw Patrolit ja My Little Ponyt, mutta myös aikuisille löytyy jotakin vastaavaa. Everything’s Gonna Be Okay ei toki kerro sankareista ryntäämässä suuriin operaatioihin, vaan arkipäiväisemmistä pelastajista.

Isän kuolema ravistelee Mossin perhettä monella tapaa. Äiti etääntyy lapsistaan kauas katkeruuden suolle, jolloin perheen pääksi nousee isoveli Nicholas (Josh Thomas). Tämä Australiassa hyönteistutkijana elänyt seksuaalisesti avomielinen isoveli on kuin se vähän höpsö kylän vanhin tai päällikkö, jonka kuitenkin luotetaan olevan jalat maassa. Nicholas on ADHD-tapaus, jonka vastuulla on huolehtia sisarpuolistaan Matildasta ja Genevievestä (pirskahteleva Kayla Cromer & herttaisella tavalla jämerä Maeve Press). Sarjan jaksot on nimetty Nicholasin asiantuntija-alueen mukaan, mutta ihmisistä se tietenkin kertoo.

Koko kolmikosta Genevieve on sarjan samaistuttavimpia hahmoja. Vaikka hän on joukon nuorin, on hän lopulta aina se, joka päätyy katsomaan niin sisarustensa kuin ystäviensä perään. Matilda on autismin kirjoon diagnosoitu isosisko, joka haluaa elää kuin ns. normaalien ihmisten odotetaan elävän. Pitää siis juoda ensimmäinen känni, kokeilla seksuaalisuuden rajoja ja pyrkiä mahdollisimman korkealle, kuten yliopistoon. Isoveli kannustaa, niin maltillisesti kuin osaa, ja mitä tahansa lopulta tapahtuu, perhe pitää yhtä.

Everything’s Gonna Be Okay on stand up -lavoilta uransa aloittaneen ja Nicholasin roolia tulkitsevan Josh Thomasin luomus. Kahden kauden mittainen sarja koukuttaa salakavalasti mukaansa. Seinfeldin tapaan se ei erityisesti kerro mistään, mutta sen hahmoissa on imua. Yksi asia tässä sarjassa on varmaa: Jos oma elämä tuntuu sekavalta tai erikoiselta, Mossin perheen arki on taatusti piirun verran oudompaa mutta myös rauhoittavampaa. Vähän kuin elämä Muumilaaksossa.

 

Everything’s Gonna Be Okay -sarjan toinen kausi Yle tv2:lla ma 9.5.22 klo 23.30 alkaen (kaksi jaksoa kerrallaan). Yle Areenassa myös ensimmäisen kauden jaksoja.

Lisää luettavaa