Illalla tv:ssä: Veriset kiinteistökaupat

Likaista rahaa asuntobisnekseen.

11.4.2021 17:31

Vuokraemäntänä toiminut nainen löytyy kuristettuna toimistostaan. Epäilyt tekijästä kohdistuvat köyhään yksinhuoltajaisään, jonka vuokraa nainen on halunnut korottaa lähes puolet korkeammaksi. Mutta sitten ruumiita tulee lisää, palkkatappajatyylillä, ja juttu vain mutkistuu.

Saksalaissarja Syyttäjä (Der Staatsanwalt, 2005-) palaa Ylen iltaohjelmistoon kahdeksalla uudella jaksolla.  Jo kauden aloitusjakso muistuttaa, että jopa paperienpyörittelystä voi saada aikaan kiinnostavaa jännitysviihdettä, kunhan käsikirjoittajat osaavat asiansa. Eikä jännityksen kasvattamiseen tarvita välttämättä tiukkoja leikkauksia tai päheitä takaa-ajoja teknobiitin säestäminä, vaan päinvastainenkin lähestymistapa voi osoittautua hyvin toimivaksi.

Aloitusjakson pienestä ja yksikertaisesta jutusta löytyy johtolankoja, jotka vievät syyttäjän isomman rikosvyyhdin jäljille. Tällä kertaa jutussa on myös henkilökohtainen puolensa, sillä Rainer Hunoldin tulkitsema syyttäjä Reuther menettää tutkinnan edetessä vanhan ystävänsä.

Kuten aikoinaan klassikkosarjassa Koira haudattuna (Jake and the Fatman, 1987-1992), myös Syyttäjässä muhkeaa ja ajatustyöhön keskittyvää päähenkilö avustavat sutjakka kuumakalle (Christian Schubert) ja hänen järkevämpi työparinsa (Fiona Coors). Viikon päästä sama porukka saa pengottavakseen lääkeyhtiön hämäräpuuhat, joissa ei edes lääkärin arvovallalla tunnu olevan merkitystä.

 

Syyttäjä Yle tv1:llä sunnuntaisin 11.4.21 klo 19.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa