Illalla tv:ssä: Vuoden 2006 rikosleffa on lajinsa parhaimmistoa – improvisaatiohetki aseen kanssa säikäytti näyttelijän

IMDb-arvosana on 8,5.

16.3.2024 06:00

Illan tv-tarjonnan parhaimmistoon kuuluu Martin Scorsesen tiivistunnelmainen, neljällä Oscarilla palkittu rikosjännäri The Departed (2006).

The Departed on uusintaversio vuoden 2002 hongkongilaisesta elokuvasta Infernal Affairs, mutta se perustuu löyhästi myös tosielämän Bostonin Winter Hill -gangstereihin. Colin Sullivanin hahmo perustuu korruptoituneeseen FBI-agenttiin John Connollyyn, kun taas Frank Costellon hahmo perustuu irlantilais-amerikkalaiseen rikollispomoon Whitey Bulgeriin. Bulgeria näytteli omassa elokuvassaan Johnny Depp, ja leffa oli nimeltään Black Mass (2015).

Näyttelijöinä Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Alec Baldwin, Anthony Anderson ja James Badge Dale.

Kohta otetaan pistooli esiin.

Nicholsonin improvisointi meni leffassa niin pitkälle, että se yllätti DiCaprionkin. Nicholson oli etukäteen tuuminut, ettei kohtaus DiCaprion kanssa ole tarpeeksi intensiivinen – hän toikin mukanaan oman, oikean aseensa.

Sopivana hetkenä hän veti pistoolinsa esiin, ja uhkasi sillä DiCapriota – yllättyneen katseen voi nähdä näyttelijän kasvoilta itse leffassakin. Scorsese piti tempusta niin paljon, että se päätyi lopulliseen elokuvaan.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 16.03.2024 klo 23.05, TV5
  • To 21.03.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Jack Nicholsonille tarjottiin elokuvaroolia – istuu mieluummin puun alla ja lukee kirjaa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa