Illalla tv:ssä: Yksi kadonnut ja kaksi ruumista

Rikostutkijaryhmässä puhaltavat uudet tuulet.

20.2.2021 19:28

Pehmeästi puhuva naiskaksikko, toinen tumma-, toinen vaaleaverikkö, ja molemmilla lupa kantaa asetta. Tämä kuvaus sopii myös kahteen kolmasosaan Charlien enkeleistä, mutta Scott ja Bailey eivät ole agenttitoimiston leivissä, eivätkä erityisen enkelimäisiä.

Vaikka tukka on hyvin ja puvut ojennuksessa, Janet Scott (Lesley Sharp) ja Rachel Bailey (Suranne Jones) ovat tiskikoneineen päivineen todellisemman oloisia ihmisiä kuin mainitut agenttipimut. Näiden kahden manchesterilaispoliisin tarina alkoi brittiläisellä ITV:llä vuonna 2011, ja kasvoi viiden tuotantokauden mittaiseksi.

Scott & Bailey on niitä sarjoja, joiden matkaan voi hypätä, vaikka näkemättä olisi kokonaisia tuotantokausia. Aiempiin tapahtumiin viitataan hahmojen puheissa lähinnä henkilökohtaisina sotkuina, mikä on englantilaiseen tyyliin sopivan räikeä ilmaisu, kun keskustellaan esim. rikollisjohtajan kanssa veljeilleestä ex-rakastajasta. Sellainen elämä on kuitenkin takana, ja sarjan neljännen kauden aluksi sekä Scott että Bailey havittelevat ylennystä ylikonstaapeleiksi.

Koska paikkoja huipulla on rajallisesti, kahden vanhan ystävän välille saattaa muodostua railo. Sen repeämistä ei kuitenkaan ehdi kukaan ihmetellä, sillä kadonneen ongelmanuorukaisen tapaus johtaa poliisin kahden ruumiin luo. Löydöstä riittää ruodittavaa pidemmäksi aikaa, sillä toisen vainajan epäillään olevan jopa yli 20 vuotta sitten hävinnyt nainen. Massiivisessa tutkinnassa moni vanha haava aukeaa.

 

Scott & Baileyn neljännen kauden jaksot Yle tv1:llä la 20.2.21 klo 19.40 alkaen ja kaikki kaudet Yle Areenassa.

Lisää luettavaa