Yöllä tv:ssä: Yksi parhaista tarkka-ampujaelokuvista – tähti söi 6000 kilokaloria päivässä valmistautuessaan rooliin

IMDb-arvosana on 7,3.

28.11.2023 06:00

Yön tv-viihteessä on elokuva American Sniper (2014).

Clint Eastwoodin ohjaama toimintadraama kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan, jossa Chris Kyle (Bradley Cooper) päättää liittyä armeijaan nähtyään televisiosta pommi-iskun. Kyle pääsee arvostettuihin Navy SEAL -joukkoihin, ja hänet koulutetaan tarkka-ampujaksi.

Kyle kohtaa haasteita myös kotirintamalla, on vaikeaa olla hyvä isä ja aviomies kun perhe on maailman toisella laidalla. Palatessaan komennusten välissä vaimonsa ja lastensa luo, Kyle muuttuu sulkeutuneeksi ja huomaa kuinka vaikeaa sota on jättää taakseen.

American Sniper (2014).

Episodin arvostelussa elokuva sai viisi tähteä:

”Eastwood on ennenkin tehnyt sotaelokuvia. Vuonna 2006 valmistuneet Isiemme liput ja Kirjeitä Iwo Jimalta käsittelivät samaa sotaa eri puolilta. American Sniper taas on nähty selkeästi amerikkalaisten kautta. Siinä ei kuitenkaan politikoida eikä moralisoida vaan keskitytään kertomaan Kylen elämästä, ja siinä Eastwood onnistuu hyvin. Takauman kautta käynnistyvä Kylen tarina vetää mukaansa. Kyle ei välttämättä ole mikään miellyttävä hahmo, mutta siitä on tehty uskottava ja todentuntuinen.”

Cooper treenasi 18 kiloa massaa elokuvaa varten. Hän rääkkäsi itseään neljä tuntia ja söi 6000 kilokaloria päivässä. Lisäksi hän opetteli kaksi kertaa päivässä puhumaan kuin Kyle. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 28.11.2023 klo 23.45, TV5
  • La 02.12.2023 klo 23.55, Kutonen

Lue myös: Muistatko vielä 80-luvun seksisymbolin Bo Derekin? Tältä 67 täyttänyt nainen näyttää nyt – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia