IMAX-teatteri tulee, oletko valmis? Odotetun Itäkeskuksen teatterin avajaiset luvassa marraskuun lopulla

Finnkinon IMAX-elokuvateatteri Itäkeskuksessa avataan 30. marraskuuta.

Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri. Lipunmyynti uuteen Finnkino Itikseen alkaa lokakuussa, kertoo Finnkinon tiedote.

Noin tuhatpaikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX-teatteria on valmisteltu pitkään. IMAX-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta.

Oleellisin ero IMAX-salissa verrattuna muihin elokuvasaleihin on suurempi valkokangas. Se ulottuu kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Valkokangas on muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu. IMAX-teatteri on suunniteltu tuomaan yleisön lähemmäksi valkokangasta sekä sijoittumaan paremmin kuvaan ja ääneen nähden.

IMAX-elokuvateatterin lisäksi Finnkino Itikseen avataan kaksi uutta LUXE-Salia. Tiedotteen mukaan näissä Premium-saleissa istuinmukavuutta on parannettu entisestään muhkeiden ja kallistuvien nojatuolien ja omien sivupöytien ansiosta.

Elokuvateatteri saa seurakseen ravintola-alueen Itikseen. Elokuvateatterista löytyy Oscar’s Bar, jossa voi käydä lasillisella ja tilata pientä lämmintä syötävää ennen tai jälkeen elokuvan.

Premium-saleissa voi välttää jonot teatterissa tilaamalla leffaherkut etukäteen verkkokaupasta, jolloin tuotteet on toimitettu salien yhteyteen.

Teatterin aulatiloissa pääsee kokemaan myös uudenlaisen aulakokemuksen lisätyn todellisuuden (AR) kautta. AR johdattelee virtuaalisen opastuksen avulla saleihin ja muihin tiloihin sekä antaa lisätietoa elokuvista ja näytöksistä sekä myytävistä tuotteista.

Tulevana viikonloppuna 10.-12.8. Helsingin Suvilahdessa järjestettävällä Flow-festivaaleilla Finnkino avaa Pop-Up Cineman Tiivistämössä.

”Tämä on osa Finnkinon laajempaa kampanjaa tarjota vaihtoehtoisia elokuvakokemuksia asiakkaillemme. Myös marraskuussa avautuvassa Finnkino Itiksessä tulee olemaan useita uudenlaisia tapoja nauttia elokuvallisista elämyksistä”, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Lipunmyynti uuteen Finnkino Itikseen käynnistyy lokakuussa. Avajaisviikolla yleisölle on tarjolla tutustumistarjouksia ja erikoisnäytöksiä. Lisätietoja näytöksistä ja tarjouksista on saatavilla lähempänä avajaisia.