Independence Day -leffalla oli alun perin pahaenteisempi nimi – ikoninen kohtaus sai studion muuttamaan mielensä

Studio ja ohjaaja olivat eri mieltä nimestä.

7.6.2020 22:00

Bill Pullman kertoi Independence Day – Maailmojen sota -elokuvan alkuperäisestä nimestä ja miten se saatiin muutettua.

Alun perin klassikkoelokuvan nimi oli Doomsday, mutta elokuvan ohjaaja Roland Emmerich ja käsikirjoittaja Dean Devlin halusivat muuttaa sen Independence Dayksi. 20th Century Fox -studio taas halusi nimen olevan Doomsday.

Nimi muutettiin ikonisen kohtauksen vuoksi. Elokuvan ikimuistoisempia hetkiä on, kun Pullmannin esittämä presidentti Whitmore pitää eeppisen puheensa. Nimi päätettiin muuttaa, koska puhe oli niin hyvä.

– Kuvasimme sen totta kai yöllä, koska on pimeää eikä missään lavasteessa tai muualla. Oli todella myöhä, ja kohtauksen kuvaaminen siirrettiin aikaisemmaksi kuvausaikatauluun, koska Dean Devlin ja Roland Emmerich kiistelivät Foxin kanssa nimestä. Luulen, että sen piti olla Doomsday. Sen Fox halusi, ja se oli tyypillinen nimi sen ajan katastrofielokuvalle, Pullman kuvaili.

– He todella halusivat Independence Dayn, joten meidän piti tehdä puheesta todella hyvä. Ja sitten he leikkasivat sen yhteen, ja muutama ilta myöhemmin Dean tuli traileriini ja kysyi, haluanko nähdä sen. Hän laittoi VHS:n pyörimään ja näytti minulle leikkauksen puheesta. Ja minä totesin, että pyhä äiti sentään, heidän täytyy nimetä se Independence Dayksi. Ja niin he tekivät, Pullman summasi.

Katso kohtaus alta.

Lähde: CinemaBlend

Lisää luettavaa