Interstellarin ohjaaja ja tähti napit vastakkain: ”Et saa markkinoida toista elokuvaasi!”

Näyttelijä Jessica Chastain on joutunut elokuviensa markkinointikampanjoissa hankalaan saumaan.

Hän esiintyy syksyn aikana kahdessa uutuuselokuvassa, joista hänelle on povattu Oscar-ehdokkuuksia: suuren studion tuottamassa Interstellarissa sekä pienen budjetin indie-draamassa A Most Violent Year.

Kriitikot ovat ylistäneet Chastainin suoritusta A Most Violent Yearissa ja ennustaneet hänen olevan vahvemmilla Oscar-ehdokkaaksi siitä kuin Interstellarista.

Interstellarin tuotantokoneisto haluaa kuitenkin kieltää Chastainilta oikeuden promotoida suoritustaan sekä suurelle yleisölle että silmäätekeville, kuten Oscar-raadin jäsenille ja muiden palkintogaalojen tuomareille.

New York Timesin mukaan Interstellarin ohjaaja Christopher Nolan on mukana torppaamassa Chastainilta mahdollisuutta osallistua mihinkään A Most Violent Yearia promotoiviin tilaisuuksiin maanantain 11. lokakuuta ensi-iltajuhlaa lukuun ottamatta. Näin ollen Chastain joutuisi jättämään väliin kaikki mahdollisuudet näkyä palkintojen jakoraatien silmissä.

A Most Violent Yearin tuottajat ja rahoittajat satsasivat lehden mukaan hankkeeseen siinä uskossa, että sen tunnetuin tähti on mukana kampanjoimassa sitä.

Levittäjä ei vielä ole ilmoittanut, milloin A Most Violent Year saa Suomen ensi-iltansa. Chastainilla on näkyvä rooli myös elokuvissa The Disappearance of Eleanor Rigby, joka saa Suomen ensi-iltansa 12. joulukuuta, ja Miss Julie, jonka Suomen ensi-ilta ei vielä ole tiedossa.

Sekä Nolan että Chastain ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa, New York Times kirjoittaa.

(Episodi / SL)

Aiheeseen liittyvät jutut