Iron Skyn tekijät keräävät faneiltaan jälleen rahaa – nyt myynnissä osakkeita

12.5.2014 09:59

Iron Sky -elokuvan tekijäryhmä alkaa myydä faneilleen osakkeita tuotantoyrityksestä, kerrotaan tiedotteessa, jonka taustalta paljastuu yhtiö nimeltä Iron Sky Universe.

Iron Sky Universe Oy omistaa Iron Sky Franchisen ja kehittää, tuottaa sekä levittää Iron Sky elokuvia, TV-sarjoja, pelejä sekä muita oheistuotteita. 2,5 miljoonan euron arvostuksella yrityksestä on nyt laitettu hieman yli viisi prosenttia myyntiin.

Kerättävällä pääomalla on tarkoitus toteuttaa ensimmäinen vaihe strategiasta, jolla rakennetaan toimiva ja laillinen tulevaisuuden tuotanto- ja levitysmalli.

Fanien kutsuminen suoraan osakkaiksi on poikkeuksellista, mutta tuottaja Tero Kaukomaa uskoo tiedotteen mukaan fanijoukkojen mukanaolon voimaan.

– Ensimmäisen Iron Sky -elokuvan onnistuimme tekemään puhtaalla raivolla ja merkittävällä yleisön tuella. Nyt tavoitteemme on rakentaa organisaatio, joka kykenee toteuttamaan strategiamme. Uskomme osakeannin kautta löytyvän pääoman lisäksi myös osaamista, Iron Sky Universe -yrityksen hallituksen puheenjohtaja Kaukomaa summaa.

Iron Sky Universen päätuotteita ovat Iron Sky -saagan elokuvat, joista ensimmäinen julkaistiin maailmanlaajuiseen levitykseen toissavuonna ja seuraava – Iron Sky The Coming Race – on parhaillaan etenemässä kohti tuotantoa. Molemmat elokuvat ovat suomalaisen elokuvahistorian kalleimpia hankkeita.

Elokuvien lisäksi yritys tekee kaikkea mahdollista franchisea laajentavaa – työn alla on monikausinen TV-sarja, pelejä flippereistä tietokone- ja lautapeleihin, sarjakuvia sekä vaatelinjastoja.

– Kuunatsit kiinnostavat ja taipuvat monenlaisille alustoille, sanoo Timo Vuorensola, yrityksen toinen perustajajäsen ja Iron Sky -elokuvien ohjaaja. – Haluamme tehdä tuotteita jollaisia itsekin fanipoikina kuolaamme kauppojen ikkunoissa. Roskaa tehtaillaan tarpeeksi tässä maailmassa; aiomme keskittyä vain huippulaadukkaisiin tuotteisiin.

Iron Sky Universe -osakeanti on käynnissä ja avoin kaikille suomalaisen Invesdor-joukkosijoituspalvelun kautta. Pienin summa, jolla pääsee osakkaaksi on 250 euroa. Viikonlopun aikana osakkeita tarjottiin ensin aktiivisimmalle fanijoukolle, jotka ehtivätkin jo sijoittamaan kymmeniä tuhansilla uuteen yritykseen. Osakeanti tapahtuu suomalaisen joukkosijoituspalvelu Invesdorin kautta.

Lisää luettavaa