Iron Skyn tekijät puuhaavat uutta elokuvaa joukkorahoituksella – Verinen toimintakomedia perustuu lastenkirjan Heidi-hahmoon

madheidi.com/Decoy Films

Uuden elokuvan luvataan tulevan katsottavaksi vuonna 2022.

Joukkorahoituksen tarina ei ole ohi, kerrotaan tiedotteessa, jonka lähettivät Iron Skyn takaa paljastuvat suomalaistekijät.

Iron Sky -elokuvien tuottaja Tero Kaukomaa ja ohjaaja Timo Vuorensola puuhaavat uutta elokuvaa joukkorahoituksella Sveitsissä.

Tekeillä on väkivaltainen toimintakomedia nimeltä Mad Heidi, josta on tulossa kulttielokuva, mikäli tiedotetta on uskominen.

Kaukomaa ja Vuorensola ovat yhdessä ohjaaja Johannes Hartmannin ja tuottaja Valentin Greutertin kanssa keränneet keräämään jo yli miljoona Sveitsin frangia (n. 900.000 eur) Mad Heidin kassaan. Miljoonan rajapyykin rikkoutuminen tarkoittaa elokuvan tuotannon välitöntä käynnistämistä, tiedote kertoo.

Mad Heidi on sveitsiläisten lastenkirjojen Heidi-hahmoon perustuva toimintakomedia, joka nyökkää vahvasti 60- ja 70-luvun eksploitaatioelokuvien suuntaan.

Tekijät nimittävätkin elokuvaa maailman ensimmäiseksi ”swissploitaatioelokuvaksi”.

Elokuvan tekijät lähestyivät innoittajanaan toimineen Iron Skyn tuottaja Kaukomaata esitellen tarinansa.

Nykyään Sveitsissä asuva Kaukomaa näki siinä mahdollisuuden ja alkoi rakentaa Iron Skyn rahoitusmallin pohjalle uudenlaista joukkorahoitusalustaa.

Tiedotteen mukaan bitcoin-valuutan perustana toimiva lohkoketjuteknologia toimii myös Mad Heidin sijoitusten moottorina. Sillä luvataan läpinäkyvä sijoitusmalli faneille ja elokuvantekijöille täyden kontrollin tuotantoon, rahaliikenteeseen ja lopulta myös levitykseen.

Miljoonan frangin rajapyykki rikkoutui yli 300 sijoittajan voimin noin 20 maasta ja joukkorahoituskampanja jatkuu kunnes se saavuttaa maksimitavoitteensa, joka on 2 miljoonaa frangia, tiedotteessa sanotaan.

”Tämä on iso askel fanielokuvien rahoitukseen, tuotantoon ja levitykseen matkalla parempaan maailmaan, jossa automatisoitu tuottojen jako tekijöille ja faneille alkaa elokuvan ensimmäisestä sisääntulevasta eurosta ilman kolmansien osapuolien kuluja.” kertoo Kaukomaa tiedotteessa.

Ensimmäinen Iron Sky valmistui vuonna 2012. Jatko-osa The Coming Race tuli valkokankaille seitsemän vuotta myöhemmin. Tuotantovaikeuksista kärsinyt jatko-osa sai kriitikoilta haukut ja keräsi vain vaatimattomat lipputulot. Tuotantoyhtiö Iron Sky Universe teki konkurssin.

”Iron Sky Universe on siitä tyypillinen joukkorahoitustapaus, etteivät sijoittajille ennustetut liikevaihto- ja kannattavuusluvut ole alkuunkaan toteutuneet”, kirjoitti MTV Uutiset viime joulukuussa.

Tiedotteen mukaan Mad Heidi tullaan julkaisemaan globaalisti täysin itsenäisesti sitä varten rakennetulla julkaisualustalla vuoden 2022 loppupuolella.

Mad Heidi on ollut jo esituotannossa jonkin aikaa. Teaser-trailer elokuvasta julkaistiin jo viime kesänä.

Aiheeseen liittyvät jutut