Ja saapuu uneton yö: 48 tuntia ilman kompromisseja

25.5.2013 16:16

Tänä viikonloppuna järjestettävä Uneton48 on lyhytelokuvakilpailu, jossa joukkueet tekevät 3-7 minuutin pituisen elokuvan 48 tunnin aikana. Elokuvan täytyy sisältää kaikille pakollisia elementtejä kuten roolihahmo ja vuorosana. Lisäksi kullekin joukkueille arvotaan genre.

Ryhmä nimeltä HellaCoop osallistuu kilpailuun ensi kertaa.

– Ainakaan ryhmän koosta tai kokemattomuudesta ei jää kiinni, sanoo tiimin tuottajana toimiva Alex Kuusela.

HellaCoop koostuu Kuuselan mukaan enimmäkseen CloudCutsCoopin ja Hella Filmsin elokuvantekijöistä sekä muutamasta muusta lähipiirin henkilöstä. Joukkueella on laaja ikähaarukka 24-vuotiaasta viisikymppiseen. Käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Tuomas Parviainen, jolla on kokemusta myös pitkästä elokuvasta. Hän laati käsikirjoituksen elokuvaan Ja saapuu oikea yö.

Kuuselan mukaan ryhmän roolijako suoritettiin jo hyvissä ajoin, jotta vältettiin turha sähläys projektin ollessa käynnissä. Myös kuvauspaikkoja tutkittiin etukäteen.

– Etsimme perinteisiä monenmoisiin tarinoihin sopivia kohteita, joita nyt lukitsemme tarpeidemme mukaan, Kuusela kertoo.

Genren arpomisvuoroa odotellessa ryhmää mietitytti. Jos joukkue olisi joutunut tekemään esimerkiksi tanssielokuvan, se olisi tuntunut hankalalta.

– Onneksi lapussa luki Urban Legend, joka kuulostaa aika pitkälti siltä miltä pitääkin. Mielenkiintoinen aihe, joka ei lukitse visioitamme liikaa.

Kuuselan mukaan kisa tuntuu haastavalta, mutta hauskalta kokemukselta. Kisassa oppii miten ryhmä toimii paineen alla. Kompromisseja ryhmä ei halua tehdä – ainakaan paljoa.

– Laadusta emme ajatelleet tinkiä pikseliäkään.

Uneton48-kilpailu päättyy sunnuntaina.

Haastattelu: Jussi Huhtala
Kuva: Lassi Kaaria

Lisää luettavaa