Ja taas potkut Twitter-viestittelyn vuoksi – tällä kertaa Star Wars -leirissä

Nettitrolleille jälleen erävoitto?

Sosiaalisessa mediassa saa olla nykyään varovainen, etenkin jos on julkisempi henkilö. Potkuja jaetaan armotta, jos kirjoittelu käy työnantajalle sopimattomaksi.

Viimeisin esimerkki tästä on tietenkin Marvel-leffa Guardians of the Galaxyn -ohjaaja James Gunnin potkut Disneyltä. Julkisuuteen päätyi hänen 10 vuotta vanhoja twiittejä, jotka riittivät potkuihin. Disney ei perunut niitä, vaikka Gunnilla riitti puolustajia niin faneissa kuin kollegoissakin.

Nyt samaa karvasta kalkkia sai maistaa niin ikään Disneyn omistuksessa olevan Marvel Comicsin käsikirjoittaja Chuck Wendig. Hänen vastuullaan on ollut Star Wars -sarjakuvien luominen.

– Sain tänään puhelinsoiton. Olen irtisanottu. Koska twiittini ovat negatiivisia ja vulgaareja, Wendig kirjoitti Twitterissä.

Wendig sanoi vielä, että hänelle oli kerrottu twiittien olevan myös liian poliittisia. Sisäpiirilähteen mukaan politiikalla ei kuitenkaan ollut asian kanssa tekemistä.

Käsikirjoittaja sanoi kärsineensä jo vuosia nettihäirinnästä, jonka vuoksi hän on joutunut olemaan yhteydessä poliisiinkin. Wendigille olikin tullut tavaksi vastata kovaan tyyliin netissä valittaville ihmisille.

Käsikirjoittaja väitti, että hän sai toimintatavastaan kulissien takana kiitosta Lucasfilmiltä saakka. Häntä kiiteltiin itsensä ja Star Warsin puolustamisesta. Jossain vaiheessa jotain meni kuitenkin pieleen, koska hän sai potkut.

Lähde: The Wrap