James Bond tulee seikkailemaan Suomeen uudessa sarjakuvassa

Vuosi 2015 tulee olemaan James Bond -faneille mielenkiintoinen. 007 palaa valkokankaille marraskuussa ilmestyvässä Spectre-elokuvassa, ja tämän lisäksi monien suosikkiagentti palaa pitkästä aikaa seikkailemaan sarjakuvien sivuille.

Dynamite-kustantamo on saanut lisenssin tehdä Bond-sarjakuvia ja alkaa julkaisemaan marraskuussa Spectren ensi-illan läheisyydessä James Bond 007 -sarjakuvaa, joka on varmasti hyvin mielenkiintoinen tapaus Bondin suomalaisille faneille. Nimittäin ensimmäisessä tarinassa 007 seikkailee Suomessa!

James Bond 007 -sarjakuvan ensimmäinen tarina tulee olemaan nimeltään VARGR, ja tarinan virallinen juonikuvaus on seuraavanlainen: James Bond palaa Lontooseen oltuaan Helsingissä kostoretkellä. Palattuaan hän ottaa vastuulleen kuolleen 00-agentin työtaakan, mutta jotain pahaa liikkuu kaupungin kujilla… Samaan aikaan Berliinissä suunnitellaan synkkiä suunnitelmia Bondia varten.

Sarjakuvalla on varsin nimekäs tekijätiimi: käsikirjoittajana toimii Warren Ellis (Transmetropolitan, Planetary) ja piirtäjänä Jason Masters (Wolverines, Guardians of Galaxy). Elliksen kirjoittamista sarjakuvista on tehty myös elokuvia, kuten Bruce Williksen toimintaleffa Red ja Iron Man 3, joka perustui osittain Elliksen kirjoittamaan Iron Man: Extremis -tarinaan.

Katso alta Dom Reardonin piirtämän ensimmäisen James Bond 007 -numeron kansi, jossa näkyy Helsinki.

BondReardon-e32d3

Lähde: Comic Book Resources

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut