James Cameron kirjoitti vain tämän yhden sanan liitutaululle ja sai 18 miljoonaa dollaria

Titanicin ja Avatarin ohjaaja James Cameron on paitsi taitava elokuvantekijä myös hyvä myyntimies, joka hallitsee pitchaamisen taidon.

Se, miten Cameronista tuli Aliens-elokuvan ohjaaja, on kiinnostava tarina. Yksi Aliens-elokuvan tuottajista, Gordon Carroll, kertoo siitä Linda Obstin kirjassa Hello He Lied:

”Cameron oli nuori. Hän oli juuri ohjannut Terminatorin. Hän järjesti tapaamisen, jossa oli määrä keskustella seuraavasta projektista. Kaikki tiesivät, että Cameron oli kirjoittanut Alien 2 -käsikirjoitusluonnoksen, johon kukaan ei halunnut koskea, sillä ensimmäinen Alien ei ollut massiivinen taloudellinen menestys. Alien 2 ei ollut suunnitelmissa.”

Tuottajat odottelivat ammattimaista myyntipuhetta, johon olisi kuulunut tuotantosuunnitelmia alustavalla budjetilla ja ehkäpä kalvoesitys parin assistentin avustuksella. Cameronin temppu yllätti kuitenkin kaikki.

”Hän käveli liitutaululle ja kirjoitti siihen vain sanan ALIEN. Sitten hän lisäsi siihen S-kirjaimen, ja siitä tuli ALIENS. Sitten hän lisäsi dramaattisin ottein S-kirjaimeen kaksi pystyviivaa: ALIEN$. Hän kääntyi ympäri ja hymyili. Annoimme projektille sinä päivänä vihreää valoa ja 18 miljoonan dollarin budjetin”.

Tuottajat tekivät oikean päätöksen luottaessaan Cameroniin, sillä Aliens tuotti maailmanlaajuisesti yli 130 miljoonaa dollaria. Tarinassa onkin hyvä opetus aloitteleville elokuvantekijöille. Tällainen on hyvä pitch!

Kuva: Angela George / Wikimedia Commons

Lähde: Moviepilot

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut