James Cameron sanoo kaivavansa itselleen kuoppaa Avatar 2:n kanssa

Ensimmäinen Avatar oli tekovaiheessaan iso riski 20th Century Foxille, joka melkein luopui koko projektista. Budjettiaan jatkuvasti paisuttanut ja tuotannon kanssa myöhästellyt elokuvanousi kuitenkin lopulta James Cameronin jättimenestykseksi, aloittaen 3D-buumin ihan tosissaan.

Vuosia myöhemmin 3D-innostus on kuitenkin laskenut, eikä pelkkä teknologia enää vedä ihmisiä teattereihin. EW:n haastattelussa Cameron myöntääkin, että paineet onnistua Avatar 2:n kanssa ovat kovat – ovathan sen jatko-osat Avatar 3 ja Avatar 4:kin jo tekeillä.

”Käyn parhaillaan läpi kaikkia kolmea käsikirjoitusta. Ihan vain viilatakseni niitä. Sitä tehdään samaa aikaa suunnittelun kanssa. Suunnittelu on hyvin pitkällä tällä hetkellä. Olemme tehneet sitä noin puolitoista vuotta. Kaikki hahmot, alueet ja olennot ovat aika pitkälti lyöty lukkoon”, Cameron kertoo.

Kun Cameronilta kysytään, onko kaiken ennakkotyön ja kehittelyn jälkeen helpompi tuoda uusi elokuva valkokankaalle, on vastaus selkeä.

”Ei”, Cameron naurahtaa. ”Koska sinun pitää haastaa itsesi. On ilmiselvää, että odotukset näitä elokuvia, erityisesti Avatar 2:ta, kohtaan ovat todella korkealla, jotta tiedetään, ettei ensimmäinen kerta ollut vain onnenkantamoinen. Joten meidän pitää täyttää odotukset. Olen kaivanut itselleni kivan kuopan, kuten sanotaan.”

Avatar-jatko-osat kuvataan kaikki samanaikaisesti ja ensimmäinen niistä saa ensi-iltansa vuonna 2017.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut