Jamie Foxx Will Smithin Oscar-boikotista: näyttele paremmin

24.2.2016 15:00

American Black Film Festivalin palkintogaalassa pitämässään puheessa näyttelijä Jamie Foxx on pilaillut Oscar-gaalaa boikotoivien mustien näyttelijöiden kustannuksella.

Itse Oscar-palkinnon Ray-elokuvasta voittanut Foxx heitti nykyaikaisesti ilmoille hashtagin #actbetter, jonka osoitti kaikille palkintoa tavoitteleville.

”Kaikki tämä puhe Oscareista, en edes höristä korviani sille. Mitä väliä niillä on? Istuin kotona Oscar-palkintoni kanssa, ja olin vain, että ’Mitä tämä mekkala on?'”, Foxx vitsaili, ja lisäsi vielä: ”Minä ja Denzel (Washington, joka on myös voittanut Oscarin) olimme vain, että ’Hashtag mitä väliä? Hashtag näytelkää paremmin.'”

Foxx pilkkasi myös Will Smithin aksenttia elokuvassa Concussion, ja muistutti ensimmäisenä mustana näyttelijänä parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saaneen Sidney Poitierin sanoista.

”Olin Sidney Poitierin kanssa pari viikkoa sitten, ja vuonna 1963 ainoa asia, mitä hän pyysi, oli mahdollisuutta näytellä. Se on ainoa, mitä tarvitsemme: mahdollisuus. Jos kamera laitetaan päälle ja ajattelet, että ’Okei… Voita palkinto… Ja olkaa hyvä’, olemme ottaneet kymmenen askelta taaksepäin. Kaikessa on kyse taiteesta, jota teet. Mitä väliä millään muulla on?”, Foxx muistutti.

Spike Lee, Tyrese Gibson ja Michael Moore ovat sanoneet jättävänsä Oscar-gaalan väliin boikotoidakseen akatemian monimuotoisuuden puutetta.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa