Jenkkinuorten extreme-retki ydinonnettomuusalueella menee mönkään

Joukko jenkkinuoria kaahaa läpi Euroopan kulttuurikaupunkien, mutta koska vanha manner on tylsä paikka, pitää jännitystä hakea uusista sfääreistä, kun porukka päätyy Ukrainan Kiovaan. He hankkiutuvat epäviralliselle turistikierrokselle – luvattomalle retkelle Tšernobylin ydinvoimaonnettomuuden jälkeen evakuoituun Prypjatin kaupunkiin. Tietenkin extreme-retki menee mönkään, kun joukkio jää jumiin aavekaupunkiin, joka ei ehkä sittenkään ole aivan autio.

Alkuperäisen Paranormal Activity -elokuvan luoja Oren Peli osoittaa tuottajana ja käsikirjoittajana jälleen kykynsä luoda jännitettä tyhjästä. Chernobyl Diaries -elokuvaan ei ole uhrattu budjettia: se on kuvattu halvalla Itä-Euroopassa, eikä siinä ole pahemmin edes gore-efektejä. Silti siinä on kosolti jännitystä, jota suhteellisen tyylikkäästi käytetyt böö-pelästyttelyt rytmittävät, kun pelko vaanii taskulampun kantaman ulkopuolella. Sen kummempaa sisältöä tai edes järkeä on turha odottaa.

Ei lisämateriaalia.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★

Chernobyl Diaries. Yhdysvallat 2012. Ohjaus Bradley Parker. Käsikirjoitus Oren Peli, Carey Van Dyke, Shane Van Dyke. Pääosissa Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley. Ikäraja 16. Julkaisupäivä 16.11.2012. Dvd.