Jennifer Lawrencen tulevalle leffalle povataan Oscareita – näin tekijät sitä itse kuvailevat

Jennifer Lawrence on pääosassa vuodenvaihteessa ilmestyvässä Joy-elokuvassa, jota on jo povattu Oscar-menestyjäksi. Elokuva on Lawrencen ja ohjaaja-käsikirjoittaja David O. Russellin kolmas yhteinen elokuva Unelmien pelikirjan ja American Hustlen jälkeen.

Joy kertoo tositapahtumiin perustuvan neljän vuosikymmenen aikana tapahtuvan tarinan tytöstä, josta tulee ison bisnesdynastian pyörittäjä kuuluisan ihmemopin keksimisen myötä. Russell kertoi ajatuksistaan elokuvasta New Yorkissa järjestetyssä kyselytuokiossa:

”Tämä on ensimmäinen elokuvani, jonka tarina rakentuu naispäähenkilön ympärille. Tarina kertoo hänen elämästään 10-43-vuotiaana. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tällaista elokuvaa. En ole myöskään tehnyt elokuvaa kypsästä ja tavallisesta henkilöstä, josta tulee merkittävä henkilö jo nuorena”, Russell sanoo.

Lawrencen mukaan näyttelijälle on upea mahdollisuus saada rooli neljän vuosikymmenen ajalle sijoittuvassa elokuvassa. Hän pääsee Joyssa kertomaan erittäin lahjakkaan ja menestyvän naisen elämäntarinan, mutta hänen mielestään Joy on myös ”kunnianosoitus tunnustusta vaille jääneille naisille, jotka ovat omien kotitalouksiensa sankareita”.

Vaikka elokuvan tarina onkin Lawrencen mielestä upea, kertoo hän olleensa voinut ottaa vastaan minkä tahansa Russellin tarjoaman roolin.

”Teen mitä tahansa Davidin kanssa niin kauan kuin minussa henki pihisee”, nainen sanoo.

Lawrencen lisäksi elokuvassa nähdään Robert De Niro, Esgar Ramirez, Diane Ladd, Virginia Madsen, Isabella Rossellini, Elisabeth Röhm ja Bradley Cooper.

Joy tulee Suomessa ensi-iltaan 1. tammikuuta 2016.

 
Lähde: The Hollywood Reporter
(Episodi/SK)

Aiheeseen liittyvät jutut