Jimmy Kimmel vitsaili ohjelmassaan: rokottamattomien ei pitäisi saada teholta sänkypaikkoja

Aikamoista meininkiä USA:ssa.

Jimmy Kimmel on kohdannut somemyräkän, kun hän ehdotti tuoreimmassa late night -ohjelmansa osassaan, että rokottamattomien tai kohuttua ivermektiini-lääkettä ottaneiden ei pitäisi saada teholta sänkypaikkoja.

Kimmel kertoi avausmonologissaan kuinka tri. Anthony Fauci oli kertonut, että osa yhdysvaltalaissairaaloista oli pulassa, koska tehohoitopaikat ovat täyttyneet myrkytyksen saaneista ihmisistä. Tämä johtuu uutislähteiden mukaan siitä, että ihmiset ovat ottaneet koronalääkkeeksi yliannostuksen hevosen matolääkeeksi tarkoitettua ivermektiiniä. Sairaalat joutuvat jatkossa tekemään ”rankkoja valintoja”.

Ivermektiinistä on kaksi versiota: ihmisille soveltuva lääke, jota käytetään muun muassa punkkien häätöön, sekä hevosten matolääkkeeksi tarkoitettu versio. Hevoslääke saattaa olla jopa hengenvaarallinen ihmisille.

– Minusta valinta ei ole kovinkaan vaikea. Rokotetulla henkilöllä on sydänvaivoja? Tulkaa sisään, olkaa hyvä. Pidämme teistä huolta. Rokottamaton miekkonen kurlasi hevosmömmöjä? Lepää rauhassa, pöhöyskä, Kimmel vitsailee.

Ihmisturvallisen ivermektiinin käyttö on noussut USA:ssa raketin lailla. Sitä on myönnetty elokuussa jopa 24-kertainen määrä normaalin verrattuna, yhteensä 88 000 reseptiä. Samaan aikaan ihmiset juovat hevosille tarkoitettua lääkettä ja saavat siitä myrkytysoireita.

Esimerkiksi Mississippin myrkytyskeskuksissa on suorastaan ruuhkaa. 70 prosenttia myrkytystapauksista liittyy hevosten lääkkeeseen.

– Myrkytyskeskukset ympäri maan ovat huomanneet uuden trendin. Ihmiset juovat mieluummin hevoslääkettä kuin ottavat rokotteen. Täysin pähkähullua, Kimmel jatkaa.

Katso alta kohun herättänyt monologi.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut