Jo 17. kauttaan etenevän suosikkisarjan kohtalo ns. löyhässä hirressä

Ykköstähden palkkapussin pitäisi kasvaa uuden sopimuksen myötä.

25.3.2021 14:02

Greyn anatomia (Grey’s Anatomy) on yhdysvaltalaisen ABC-kanavan kärkisarjoja, vaikka se on pyörinyt ohjelmistossa jo vuodesta 2005. Yleisön väsyminen ei ole sen katsojaluvuissa juuri näkynyt, ja ABC:n lisäksi se on saavuttanut suosiota Netflixin valikoimassa. Sarjan 17. kausi saattaa kuitenkin jäädä sen viimeiseksi.

Sairaalamaailmaan sijoittuva Greyn anatomia ja sen vuonna 2018 aloitettu sisarsarja Station 19 eli Asema 19 ovat parhaillaan tiukkojen neuvottelujen kohteena. ABC ei ole toistaiseksi ilmoittanut, jatkaako se enää kumpaakaan sarjaa tästä vuodesta eteenpäin.

Yksi koetinkivi Greyn anatomian jatkumiselle on myös sen tuottajiin kuuluvan näyttelijätär Ellen Pompeon palkkavaatimus. Pompeo on avoimesti todennut jatkavansa tohtori Meredith Greyn roolissa turvatun toimeentulon takia, eikä kunnianhimoisten urahaaveiden vuoksi. Hänestä tuli vuonna 2017 draamasarjojen korkeimmin palkattu näyttelijätär yli 20 milj. dollarin jaksokohtaisella palkkiollaan. Mikäli sarja jatkuu, hän pitää kiinni palkankorotusvaatimuksistaan.

Toinen rasite suuren näyttelijäjoukon omaavalle sarjalle ovat pandemia-ajan kalliit ja epävarmat kuvausolosuhteet. Uudemmissa jaksoissa covid-19-virus on ollut myös osa juonta. Greyn anatomian showrunner Krista Vernoff on kertonut valmistelevansa 17. kauden lopusta myös koko sarjan mahdollista loppua. Koska neuvottelut jatkosta ovat kesken, Vernoff valmistautuu varmuuden vuoksi molempiin vaihtoehtoihin.

 

Lähteet: THR, The Wrap, CNBC

Lisää luettavaa