Johnny Deppiä syytetään myös Liisa Ihmemaassa -jatko-osan huonosta menestyksestä

Yhdysvalloissa vietetään pitkää viikonloppua, kun maanantaina juhlitaan Muistopäivää. Pitkä vapaa ei kuitenkaan houkutellut väkeä odotetusti elokuvateattereihin.

X-Men-elokuvasarjan viimeisin osa Apocalypse keräsi ensi-iltaviikonloppunaan muhkeat 65 miljoonaa dollaria, mutta se jäi silti selvästi edellisen elokuvan taakse. X-Men: Days of Future Past tuotti ensi-iltaviikonloppunaan kaksi vuotta sitten 90 miljoonaa.

X-Men-elokuvan yhteydessä ei kuitenkaan voi puhua flopista, mutta sellaiseksi näyttää Liisa Ihmemaassa -elokuvan jatko-osa muodostuvan. Liisan seikkailut peilimaailmassa keräsi ensi-iltaviikonloppunaan 28,1 miljoonaa dollaria, mikä on aivan liian vähän huippukalliille tuotannolle, jonka budjetiksi on ilmoitettu 170 miljoonaa. Heikosta avauksesta syytettiin paitsi huonoja arvioita myös elokuvan tähden Johnny Deppin avioerosta syntynyttä tuoretta skandaalia.

Kolmanneksi tuottoisin oli Angry Birds -elokuva, joka keräsi viikonlopun aikana 18,7 miljoonaa dollaria ja kasvatti kokonaistuottonsa Pohjois-Amerikassa noin 70 miljoonaan dollariin. Koko maailmassa Angry Birds on myynyt lippuja jo 220 miljoonan dollarin edestä (noin 200 miljoonaa euroa).

Lähde: Entertainment Weekly

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut