”Jokainen nainen haluaa varmasti joskus tappaa miehensä” – Mustat lesket -sarjan skandiversio pyörähtää toiselle kaudelle

Black Widows saa jatkoa.

Mustat lesket ovat taas täällä. Suomessa huippusuosittu Mikko Pöllän luoma tv-sarja kääntyy pohjoismaalaisille markkinoille räätälöidyksi uusintaversioksi nimellä Black Widows.

Sarja on toteutettu ruotsalaisten, tanskalaisten ja norjalaisten näyttelijöiden voimin, mutta kuvattu Suomessa härmäläisen tuotantoyhtiön ja kuvausryhmän toimesta.

Alkuperäisen version tavoin Black Widows on tarina kolmesta naista, jotka päättävät murhaavat miehensä. Tapaus lavastetaan näyttämään onnettomuudelta, mutta kaikki ei suju aivan leidien suunnitelmien mukaan.

Episodi tapasi sarjan päärooleissa nähtävät Beate Billen, Cecilia Forssin ja Synnøve Macody Lundin Tukholmassa. Kolmikko lupaa toiselle tuotantokaudelle paljon enemmän huumeita, rakkautta ja toimintaa.

Viime vuonna alkaneen Black Widowsin näyttelijöillä ei ollut pitkään aikaan varmuutta sarjan jatkosta, mutta kaikki ilahtuivat kuullessaan mahdollisuudesta palata rooleihinsa toisella kaudella.

Kysyttäessä syytä sarjan saamaan suosioon, oli Kira Just Bergmania sarjassa näyttelevällä Beate Billellä vastaus valmiiksi kielen päällä.

– Kaikki naiset haluavat varmasti joskus tappaa miehensä, Bille nauraa.

– Ainakin jokainen nainen alkaa heti kikattamaan, kun kerron heille mistä sarjassamme on kyse!

Toisella tuotantokaudella kolmikko hyppää syvälle huumebisneksen syövereihin.

– Toinen kausi on hieman edellistä synkempi ja sisältää enemmän draamaa, sarjassa Johanne Rønningenin roolissa nähtävä Synnøve Macody Lund kuvailee.

– Jos ensimmäinen kausi oli kuin Täydelliset naiset, on tämä lähempänä Charlien enkeleitä.

– Siinä on enemmän mustaa huumoria ja se on vähän vähemmän tyttömäinen, Bille lisää.

– Se tapahtuu miesten maailmassa… Korruptoituneessa ja maskuliinisessa maailmassa, Lund viimeistelee.

 

blackwidows_season-2

 

Kolmikko myöntää, ettei ole koskaan katsonut alkuperäistä versiota sarjasta, koska he haluavat kulkea omia reittejään. Tilanne voisi olla nyt toinen, kun Black Widows on alkanut saamaan omaa jalansijaansa.

– Ehkä tällä hetkellä pystyisin katsomaan alkuperäistä versiota ja rentoutumaan enemmän, mutta etenkin ensimmäisen kauden aikana minua pelotti saada siitä vaikutteita, Bille kertoo.

Black Widowsin saama suosio on yllättänyt näyttelijättäret. Esimerkiksi Rebeka Axelssonina nähtävä Cecilia Forss on saanut positiivista palautetta hänelle tuntemattomiltakin ihmisiltä.

– Muutamat tyypit ovat tulleet kertomaan minulle, että he näkivät sarjan toisen kauden trailerin ja olivat siitä erittäin innoissaan, Forss muistelee.

– He kertoivat rakastavansa sarjaa. Minä kysyin heiltä, että ihan oikeastiko?! Olin kuitenkin erittäin otettu siitä! Käsittääkseni sarja on uponnut hyvin ruotsalaisiin katsojiin.

– Siinä on paljon ruotsalaisia näyttelijöitä, Bille keskeyttää.

– Mutta oikeastaan ihmiset ovat kertoneet sarjan kolahtaneen heihin koska se ei tunnu kovinkaan ruotsalaiselta, Forss oikaisee.

– Tanskalaisille se on kuitenkin aivan liian ruotsalainen sarja, Bille valistaa.

Onhan hän itsekin tanskalainen. Ja aiheesta löytyy yksimielisyys kaikkien kolmen keskuudesta.

Ja niistä kulttuurillisista eroavaisuuksista…

Koska ulkomaalaiset tähdet kuvasivat sarjaa Turun ja Helsingin alueella, ei voitu välttyä myöskään hauskoilta sattumuksilta.

Eräänä päivänä näyttelijättärien eteen iskettiin heille täysin tuntematon ruokalaji, joka ei ilmeisesti ole kovinkaan tuttu valtiomme rajojemme ulkopuolelta.

– Yhtenä päivänä meille tarjoiltiin lounasta. Se oli makkara, jonka päällä oli juustoa, Forss nauraa.

– Se oli niin hauskaa! Se oli jotain niin suomalaista! En ollut koskaan nähnyt vastaavaa! He olivat halkaisseet makkaran ja päällä oli niin paljon juustoa!

Uunimakkaranakin tunnettu ruoka oli Forssille niin eksoottinen näky, että siitä oli pakko ottaa oikein valokuva.

Sen sijaan suomalainen sauna ja kuvausryhmä saivat tähtien naurun lomasta paljon kehuja.

Black Widowsin toinen tuotantokausi on nähtävillä 20.4. alkaen Viaplay- ja Viasat-palvelussa.