Jokaisesta elokuvastaan Oscar-ehdokkuuden saanut ohjaaja saattaa laittaa pillit pussiin: ”Hyvin todennäköistä”

Tämä olisi surullista.

22.3.2023 20:01

Ohjaaja, käsikirjoittaja Todd Field on saanut Oscar-ehdokkuudet jokaisesta elokuvastaan. Elokuvia on vain kolme: Satimessa, Little Children ja uusimpana Tár, joka oli tänä vuonna kuuden Oscarin ehdokas.

Field antoi haastattelun Cinema Scopelle, jossa vihjasi suunnitelmastaan. ”Minkä tahansa kokoisen elokuvan tekeminen on haaste. En luultavasti tee enempää elokuvia. Se vie niin ison osan minusta, en tiedä teenkö koskaan seuraavaa.”

Hän uskoo, että Cate Blanchettin tähdittämä Tár jää viimeiseksi. ”Uskon niin. En ole ajatellut sitä, mutta se on erittäin todennäköistä”, Field sanoi. Hän samalla tosin myönsi, että toivoo muuttavansa mielensä vielä joskus.

Field kertoo, että elokuvan tekeminen ei ole hänelle niinkään luovaa työtä. ”Tein vuoden päivät töitä Jonathan Franzenin kanssa, puolessa vuodessa kirjoitimme 1200 sivua yhdessä. Se on jännittävintä mitä olen kokenut luovan ilmaisun saralla ja odotan, että pääsen Jonin kanssa työskentelemään jälleen. Kirjoittaminen, työpöydän ääressä istuminen päivittäin, se ei muutu”, Field sanoo.

Hän on käsikirjoittanut kaikki elokuvansa myös itse. Jokainen elokuva on tuonut Fieldille Oscar-ehdokkuuden parhaasta käsikirjoituksesta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia