Joko katsoit tämän upean uutuussarjan? Blue Eye Samurai saapui suoratoistoon – kyseessä Logan-käsikirjoittajan väkivaltainen kostotarina

Tässä on kyllä kiistatta yksi kuluvan vuoden hienoimmista sarjatapauksista, jota ei missään nimessä kannata jättää väliin.

13.11.2023 14:00

Aikuisen maun animaatiosarjojen ystäville on nyt tarjolla suoratoiston puolella varsinaista nannaa. Blue Eye Samurai -sarjan ensimmäinen tuotantokausi lisättiin Netflixin katseluvalikoimaan reilu viikko sitten, perjantaina 3. marraskuuta.

Vaikuttavasta kostoretkitarinasta ei puutu väkivaltaisia taisteluja, mutta ei myöskään aidon koskettavia ja samaistuttavia hetkiä tai intiimiyttä. Katsojat pääsevätkin seuraamaan, kuinka Mizu, ristiverisen syntyperänsä vuoksi yhteiskuntansa hyljeksimä miekkataituri, kulkee poikki 1600-luvun Japanin etsien käsiinsä kärsimystensä aiheuttajia.

Sarja on visuaalisesti huikean omaperäistä katseltavaa ja myös sen ääninäyttelijäporukasta löytyy isoja nimiä. Mukana ovat esimerkiksi Maya Erskine (Obi-Wan Kenobi), Masi Oka (Heroes, Hawaiji 5-0), George Takei (Star Trek), Darren Barnett (Never Have I Ever, Gran Turismo), Brenda Song (Dollface, Station 19), Kenneth Branagh (uudet Poirot-elokuvat, Oppenheimer, Tenet) ja Ming-Na Wen (Mulan, Agents of S.H.I.E.L.D., The Mandalorian).

Tarinan käsikirjoituksesta vastaa Michael Green (Logan, Blade Runner 2049) yhdessä vaimonsa Amber Noizumin kanssa.

Blue Eye Samurai onkin uponnut tähän astiseen yleisöönsä mainiosti. IMDb:ssä sen arvosana on erinomainen 9,0 ja Rotten Tomatoes -prosentit huikeat 100/95.

Sarjan kaikki kahdeksan ykköskauden jaksoa ovat katseltavissa Netflixissä. Avausjakson ”Hammerscale” pystyy katselemaan myös ilman suoratoistotilausta kokonaisuudessaan YouTubesta.

Vaikka Blue Eye Samuraita ei vielä ole virallisesti uusittu toiselle tuotantokaudelle, sen mahdollisuus jätetään kuitenkin tarinassa selkeästi avoimeksi. Toivottavasti Mizun mukaansatempaavaa tarinaa päästäänkin vielä tulevaisuudessa näkemään lisää.

Sarjan virallinen traileri sekä avausjakso ovat katseltavissa alta.

Lisää luettavaa